İslamköy Belediyesi kapanma tehlikesiyle karşı karşıya

10 Ekim 2012 18:47

Yeni Büyükşehirler kurulmasını öngören kanun tasarısı TBMM’den geçip yasalaşırsa 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in doğum yeri olan Atabey ilçesine bağlı İslamköy Belediyesi de kapatılacak.

Belediyeler Kanunu’nda, belediye kurulması için 5 bin nüfus şartı getirilip, 2 binin altında nüfusa sahip belediyelerin kapanması kararlaştırılması Isparta’yı olumsuz etkileyecek. Büyükşehir statüsünde olmayan Isparta’da toplam 30 Belde Belediyesi kapanmanın eşiğinde. Bunlardan birisi de 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in doğum yeri İslamköy Belediyesi. İslamköy’deki son yerel seçimi AKP kazanmıştı. Isparta’da ayrıca çeşitli ilçelere bağlı, 19 belde belediyesi daha kapanacak

Yeni Büyükşehirler kurulmasını öngören kanun tasarısı ile nüfusu 2 binin altında olan 559 belediye de kapatılıyor..

Kanun tasarısı ile birçok ilde bulunan ve nüfusu 2 binin altında olan belediyeler köye dönüşecek. Buralardaki belediye teşkilatları feshedilecek. 27 Ekim 2013 tarihinde yapılması öngörülen yerel seçimlerde de, bu yerlerde belediye seçimi yapılmayacak. Kapatılacak 559 belediyeden 195’inin CHP’li olduğu öğrenildi.

Belediyeleri kapatılacak illerin başında Afyon geliyor. Afyon’da toplam 50 belde belediyesi kapanacak. Aksaray, Amasya, Çorum, Kütahya, Tokat ve Yozgat’ta da 23-39 arasındaki belde belediyesinin kapısına kilit vurulacak. Tasarıyı hazırlayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in memleketi Ordu’da ise, 22 belde belediyesi kapanacak.

Bu haber 1033 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...