‘’Kan değişikliğinde büyük fayda var’’

16 Ağustos 2014 12:24

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Ekim ayının ikinci haftası yapılması planlanan büyük Kurultay öncesi tavrını ortaya koydu. Şenol, ‘’Muharrem Beyin çıkışını önemsiyorum. Kendisi sevilen ve sayılan, ilgi uyandıran ve görüşleriyle sürükleyici bir kişi. Parti artık kesinlikle ayağa kalkmalı. Kurultayı büyük bir bayram olarak değerlendiriyorum’’ dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası muhalefet partilerinde kazan kaynamaya başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, büyük kurultay çağrısı yaptı. Daha tarihi netleşmeyen ancak Ekim ayının ikinci haftası yapılması planlanan kurultay öncesi teşkilatlar da hazırlıklara başladı.

‘’SEÇİMİ KAYBETTİK DEĞERLENDİRME YAPMAK ZORUNDAYIZ’’

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Kılıçdaroğlu’nun seçimlerde risk aldığını ve bunu kamuoyuna aktardığını hatırlattı. Bu süreçte çok çalıştıklarını ancak seçimi Erdoğan’ın kazandığını bildiren Şenol, ‘’Seçimler kaybedildikten sonra değerlendirme yapmak kesinlikle gerekmektedir. CHP’nin üst kurumu Kurultaydır. Örgütler, milletvekilleri, MYK ve parti bazında çeşitli konular konuşuluyordu. Benim şahsi fikrim büyük kurultaya gidilmesi şeklindeydi. Hatta il ve ilçe yönetim kurulu üyelerimizle toplantı yaptık. Önümüzdeki günlerde de ilçelerde bu görüşmeleri yapacağız’’ dedi.

‘’MUHARREM İNCE’NİN ÇIKIŞI ÖNEMLİ’’

Kurultayın faydalı olduğunu ve parti üst kademesindeki kan değişikliğinin önemli olduğunu savunan Şenol, şunları söyledi; ‘’Muhakkak bir değerlendirme yapılacaktır. Bu değerlendirme sonucunda nerelerde hatalar yapıldığı, nerelerde eksik ve başarısız olunduğunun sebepleri değerlendirilecektir. En önemlisi de Genel Başkanın aldığı risk değerlendirilecektir. Büyük Kurultay seçimli olacak. CHP’nin Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin bir çıkışı oldu. Bu çıkış önemlidir. CHP’nin belki de 2 seçim sürecinde adayı destekleme sürecinde bir heyecan ve coşku yoktu. Bu coşkunun tekrar yaratılması gerekir. CHP’nin örgütleri canla başla çalışmalıdır. Kurultayda birden fazla aday çıkacak gözüküyor. Burada partinin üst yönetiminin yenilenmesinde ve kan değişikliğinde büyük fayda vardır.

‘’PARTİ ARTIK AYAĞA KALKMALI’’

Muharrem Beyin çıkışını önemsiyorum. Kendisi sevilen ve sayılan, ilgi uyandıran ve görüşleriyle sürükleyici bir kişi. Tabii Genel Başkanımızın da aday olması kuvvetle muhtemel. Farklı adaylar da çıkabilir. Kurultay delegeleri, kongrede vicdanlarıyla baş başa kalıp, vicdanlarıyla hareket edip bir adayı seçecektir. Parti artık kesinlikle ayağa kalkmalı. Partide Cumhuriyetin temel ilkeleri canlanmalı. Parti içinde yöneticilerin birbirlerine düşmeleri bir şekilde engellenmeli. Bunun en önemli yolu da CHP’lilerin birbirlerini sevmelerini tekrar öğrenmeleri gerekiyor. Kurultayı büyük bir bayram olarak değerlendiriyorum. Bu bayramdan sonra CHP teşkilatları artık toplumun tüm kesimlerini kapsayacak, kılcal damarların içlerine de girmelidirler. Parti içi çekişmelerin son bulması gerekir. Birini başarısızlığından başarı bekleme son bulmalıdır. Ya hep beraber ya hiçbirimiz diyebilmeliyiz.

‘’ADAYLARI BEKLEYECEĞİZ’’

11-12 ya da 17-18 Ekim 2014 tarihleri konuşuluyor. Bunlardan birisi olması isteniyor.

Kurultay da hangi adayı destekleyeceğiz yönünde bir çalışma yapacağız. Onun için adayları bekleyeceğiz.’’

 

Bu haber 796 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...