‘’Uzanan ele biz de el uzatırız’’

19 Ağustos 2014 15:26

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, şehirde yaşanan sorunların çözümü için Belediye ile işbirliğine hazır olduklarını ifade etti. Zabun, ucuz hesapların bir kenara bırakılıp Ispartalının hak ettiği hizmetleri almasında birlikte çalışabileceklerini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, uzun zamandır dile getirdiği işbirliği çağrısını tekrar yineledi. Belediye ile her zaman birlikte çalışmaya hazır olduklarını ve kendilerine uzanan el karşılık vereceklerini belirten Zabun, şunları söyledi;

‘’YAZIK OLUYOR’’

‘’Bölge Hastanesi’nde yine imza sorunları yaşanıyor. İlgili kurumdaki müdür arkadaşımız konuyu bizle paylaştı. Seçimden sonraki süreçte neler olduğunu Ankara’da olduğum için takip edemedim. Ama ondan önceki süreç içerisinde aslında kendilerine tapuların birleştirilmesiyle ilgili encümen kararının çıktığı yaklaşık 1 ay önce bildirilmiş olmasına rağmen herhalde o kararın imzalanmasında bir sıkıntı var. Encümende görev alan arkadaşlardan bir kısmı zannediyorum kararın altına imza atmıyorlar. Bundan kaynaklanan bir durum söz konuşu. Ama yazık oluyor. Bunlar ufak meseleler. 30 Mart yerel seçimlerin hemen akabinde ifade ettiğimiz gibi önemli olan bizim için Isparta’nın ileriye gitmesidir. O anlamda biz yerel yönetim açısından da iktidar ve hükümet olarak üzerimize düşen neyse bunu karşılamaktan asla geri durmayacağımızı defalarca ifade ettik. Ama tüm Isparta’nın konsorsiyum oluşturduğu, bunun hayata geçirilmesi yönünde imzaların ilgili firmayla imzalandığı, pürüzlerin ortadan kaldırıldığı bir hizmetle ilgili böyle bir gecikmeyi ben çok dramatik buluyorum. İlgili müdürümüze bu karar bildirildikten sonra altına halen 1 aydır imza atılmıyorsa bunu vatandaşımızın takdirine sunuyorum.

‘’BURASI YETER Kİ DEĞERLENDİRİLSİN’’

Öte yandan eski İl Özel İdare binasının bulunduğu alan. Biz hiçbir şeyde ön yargılı değiliz. Bu memleketin yararına olabilecek, milletin ilerleyişine ve kalkınmasına destek sağlayabilecek konuları görüşmeye ve her türlü uzlaşmaya biz hazırız. Açık ve net olarak bunu söylüyorum. İl Özel İdaresi’nin eski yeriyle ilgili olarak da bu milletin menfaati orada farklı işlemler yapmayı gerektiriyorsa buna da açık olduğumuzu defalarca söylüyoruz. Burada takas olur, farklı bir yöntem olur, ne olursa olsun tabii bir tarafta İl Özel İdaresi tüm Isparta’nın il sınırlarındaki alanlara hizmet üreten bir kurum, bir tarafta sadece belediye imar sahası alanı içerisinde hizmet üreten bir kurum. Bu iki kurumun görev alanları birbirinden farklı. Sizin de bu yükümlülükleri, hakkaniyeti ve adaleti koruyarak bir şekilde uygun yöntemin bulunması gerekir. Uygun yöntem önerilirse biz buna da sıcak bakarız. Sayın başkanımız bu konuda bir takas düşüncesinin olduğunu ifade etmiş. Eğer karşı tarafta da bunun yansıması olumlu olursa, olabilir neden olmasın.

‘’SEÇİMLE GELEN İNSANLAR YANLIŞ YAPTIYSA

YİNE BUNUN HESABINI VERİR’’

Diğer taraftan Üniversite rektörleri; Seçimle işbaşına gelen ve o süreç içerisinde görevini yürüten akademisyenler. Seçim sürecinde de belli bir süreç var. YÖK ve Cumhurbaşkanlığı değerlendirmeleri var. Ama bunlar belirli zamanlar içerisinde gerçekleştiriliyor. Üniversite ile ilgili kurduğumuz diyaloglarda yanlış ve doğru gördüğümüz şeyleri söylüyoruz ve paylaşıyoruz. Ama oranın da kurumsal yapısı içerisinden bir yönetimi ve işleyişi var. Bu işleyişi bugün yönetim başındaki arkadaşlar kendi iradelerini ortaya koyuyorlar. Doğru işler yapıp yapmadığını, inşallah çok fazla zaman kalmadı. Kısa süre içerisinde rektörlük seçimleri yaşanacak. Üniversite kendi içinde bu süreci yaşayacak. Orada göreceğiz. Üniversitedeki başarılarda negatiflik söz konusuysa demokrasinin en güzel özelliklerin birisi de bu; Seçimle gelen insanlar belli periyotlarla bu işin hesabını seçmenine de, kamuoyuna da verir. Bunun hesabını da doğruysa doğru yanlışsa yanlış vereceklerdir tabi.’’

 

Bu haber 646 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...