‘’30 Mart’tan sonra saçımızı başımız yolamazdık’’

19 Ağustos 2014 15:28

AK Parti İl Başkanı Zabun, 30 Mart Yerel Seçimlerinde alınan olumsuz sonucun kendilerini etkilemediğini hemen Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanmaya başladıklarını ve sonucu aldıklarını söyledi. Zabun şimdi de 2015 seçimlerine ara vermeden başladıklarını ifade etti.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Cumartesi günü basın mensuplarıyla Barida Hotel’de bir araya geldi. Gündeme ilişkin soruları alan Zabun, tek tek cevap verdi. Geride kalan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini farklı bir açıdan değerlendiren Zabun, Isparta’nın Başbakan Erdoğan’a her zaman bir ilgisinin bulunduğu ve bunu seçimden önce de bildiklerini söyledi. Ispartalının Erdoğan’a olan sevgisinin her geçen gün arttığına da dikkat çeken Zabun, ‘’Türkiye’nin geleceği ve kaderiyle ilgili önemli bir aşamayı ve eşik noktasını daha geride bıraktık. Bunların her birisi tarihi adımlar. Bu tablodan dolayı milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Biz onların bu güvenine layık olmaya çalışıyoruz. Onlara güveniyoruz ve onlara yaslanıyoruz. Onlar da bizlere her seferinde desteklerini artırarak bizi bugünlere kadar taşıdılar. Isparta’da da güzel bir seçim atmosferi yaşadık. Tüm siyasi aktörlerle birlikte demokratik ilklere uygun bir seçim dönemi geçirdik. Çalıştık ve didindik. Bunun karşılığını da Isparta verdi. Isparta’da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a özel bir sempati var. Bir ilgi var. Bu potansiyelin var olduğunu biliyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde temel aktör olarak da kendisi bulunduğundan dolayı da çok önemli bir katkısı oldu. Isparta’da Türkiye ortalamasının üzerinde bir oyla bu seçim sürecini tamamlamış olduk’’ dedi.

‘’30 MART’TAN SONRA SAÇIMIZI BAŞIMIZI YOLACAK HALİMİZ YOKTU’’

Öte yandan 30 Mart yerel seçimlerinde alınan olumsuz sonuçla bu seçimin karşılaştırılmaması gerektiğine vurgu yapan Zabun, ‘’30 Mart seçimlerinden sonra oturup saçımızı ve başımızı yolacak halimiz yoktu. Çünkü bu milletin bize ve liderimize olan teveccühünü biliyorduk. İki seçim arasında ne fark vardı diyecek olursanız temel olarak şunu söyleyebilirim; Birincisi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek aktör Sayın Başbakandı. Diğer seçimde yerel aktörler devreye giriyor. Aday olmak isteyip de aday olamayan arkadaşlarımızın kırgınlıkları oluyor. Özellikle iktidar partileri açısından yerel seçimler kendi içerisinde bir takım handikapları barındırır. Ama mümkün mertebe bunları aşabilmek önemlidir. Demek ki onları aşma noktasında eksikliklerimiz oluştu. Ama bu defa bu tür eksiklikleri ve boşlukları yaşamadığımız kanaatindeyim’’ diye konuştu.

‘’KİMSEYE HATA YÜKLEYECEK DEĞİLİZ’’

Kimseye hata ve kusur yüklemeyecekleri belirten Zabun, ‘’Eğer bir boşluk ve eksiklik varsa bu siyaseten oluşmuştur. Bunu temel olarak analiz etme ve bunları doldurma görevi de teşkilata düşer. Bu açıdan bakıyorum hadiseye. Demek ki orada bir boşluğumuz oluştu ve onu doldurmakta da yetersiz kaldık. Süreç içerisinde bunu doldurduğumuza inanıyorum. Önümüzdeki süreçte güçlenerek devam edeceğimiz kanaatindeyiz. Hatalarımız vardı diyerek bu işin içerisinde emek sarf etmiş ve bu işin içerisinde koşturmuş arkadaşların üzerine suç yüklemek gibi bir yaklaşımın içerisinde ben olmam’’ dedi.

Bu haber 658 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...