“Bunlar tüccar zihniyetli insanlar”

19 Ağustos 2014 15:41

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AK Parti’nin “Belediye bize el uzatırsa biz de uzatmaya hazırız” şeklinde açıklamasını samimi bulmadığını bildirdi. Yalçın, AKP’lilerin tüccar zihniyetli insanlar olduğunu ileri sürdü.

AK Parti ile MHP arasındaki gerilim gün geçtikçe artıyor. Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından bu iki parti arasında tartışmalar artarak devam ediyor. Son olarak AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, MHP’li Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a el uzatması halinde yardımcı olacaklarını açıklamıştı. MHP İl Başkanı İsa Yalçın, bu açıklamayı samimi bulmadığını ifade ederek “Buyursunlar gelsinler. Isparta’ya belediyeden ne yatırım getirmek istemişler ki Isparta Belediye Başkanı kendilerine yardımcı olmamış. Anlamakta güçlük çekiyoruz.

“BUNLARIN KAFALARININ ARKASINDA BİR ŞEY VAR”

Sürekli gündeme getirdikleri eski İl Özel İdaresi binasının yerine şu yapılacak vs. bunlar tüccar zihniyetli insanlar. Bunlar Isparta’yı, Isparta’nın kültürünü, kimliğini ve sosyo gelişmişlik düzeyini düşünen insanları düşünecek durumları yok. Çünkü yetişme tarzları ve bakış açıları buna müsait değil. Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’ın Isparta’ya hizmet noktasında ben yokum diyebileceğini düşünemiyorum zaten böyle bir şey olmaz. Ama bunların kafalarının arkasında bir şey vardır. Onları yapacaklardır. Böyle gündem oluşturuyorlardır” dedi.

“DAHA KÂĞIT ÜZERİNDE ÇALIŞMA YAPILMAYAN BİR

HASTANENİN İNŞAATINA BAŞLANMASI SÖZ KONUSU OLAMAZ”

Öte yandan Şehir Hastanesi inşaatının yeniden Belediye tarafından engellenmek istediği yönünde çıkan söylemlere de açıklama yapan Yalçın, “2 yıldır arsanın devrinden dolayı kaldığını söylüyorlar. Ama kendileri daha arsayı geçen ay İl Özel İdaresi’ne ait yerleri İl Genel Meclisi’nde devrettiler. Bunlar olabilir. İnsanların 3-5 günlük gecikmeleri olabilir. Ayrıca insanlara şunları imzalayacaksın, bunları imzalamayacaksın deme hakkına sahip değiliz. Belki vicdan muhasebesi yapıldığı zaman düşünmesini gerektiren durumlar vardır belki. Bunları bilemiyoruz. Projesi ve ruhsatı olmayan, kâğıt üzerinde daha çalışma yapılmayan bir hastanenin inşaatına başlanması söz konusu değildir. Kendilerini bu konuda samimi görmüyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 728 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...