“Burada bir yolu yapamayanlar doğuda PKK üyesinin heykeline engel olmadılar”

19 Ağustos 2014 15:42

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta’nın halledilemeyen sorunları üzerinden AK Parti kanadını vurdu. Yalçın, Ispartalı’nın yıllardır duble yol sözüyle kandırıldığını ileri sürerek “Onu da geçtim yaptıkları yolu da görüyoruz. Bugün Isparta’ya daha yolu getiremeyenler doğuda PKK üyesinin heykeline engel olamıyorlar” dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un hafta sonu düzenlediği basın toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özellikle Ak Parti’nin “Başarılı olduk dediği” konularda atıfta bulunan Yalçın, sert cümlelerle yüklendi. İşte Yalçın’ın açıklamaları;

“ISPARTA’YI REZİL KEPAZE ETTİLER”

“Tüm Türkiye’de güya başarı olarak gösterdikleri duble yol konusunda Isparta’yı rezil kepaze ettiler. Bunun altında kalanlar gündemi başka yerlere çekerek, ITKM, su konularına girmeye başladılar. AKP’nin belediye başkanı olduğu yerlerde sular kurudu! Önce bunu söylemek lazım. Bilmediğim konularda ben açıklama yapmam ama Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’ın en hassas olduğu konular çevreyle ilgili konular. Bu konuyla ilgili de bizzat, zorla ve istemeyerek de olsa mecbur kalıp da ödün vermek zorunda olan AKP hükümetidir. Yollarla ilgili özür dilemesi gerekenler, 3,5 km’lik yolun enkazı altında kalanlardan bir yönetici çıkıp sanal ortamda suyun koktuğundan bahsediyor.

“KOKAN SU DEĞİLDİR, KOKAN AKP’NİN TUZUDUR”

Ancak ona mizahi açıdan cevap vermek gerekir. Kokan AKP’nin tuzudur! Tuzu kokutanlar su şöyle olmuştur, yollar bu kadar yıllıktır gibi açıklamalarla kendi başarısızlıklarını örtemeyeceklerdir. Isparta’da özellikle seçim sonrası seviyeyi düşüren AKP’li yöneticileri uyarıyorum; Isparta MHP’nin kalesiymiş gibi aşağılayıcı cümle kullanıp, Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çöpe atılması gibi cümlelerin kullanılması bir AKP’liye yakışabilir ama Isparta’nın seçtiği bir insana ben bunları yakıştıramıyorum. İhsanoğlu çok değerli bir insandır ve çöpe atılacak bir kişi değildir. Ayrıca seçimi kaybedenlerin buruşturulup atılması yanlış bir ifadedir. Seçimi kaybeden onca insanın gururu incinmektedir.

“O ZAMAN NURİ UZAKTAŞ DA ÇÖPE ATILMIŞTIR”

Bunlardan bir tanesi Sayın Nuri Uzaktaş’tır. O zaman Uzaktaş, Recep Özel’e göre buruşturulup çöpe atılmış bir insandır. Bir milletvekilinin bu şekilde açıklama yaparken kendi arkadaşının akrabasıyla ilgili böyle bir değerlendirme yapmasını doğru bulmuyorum. Sadi Bilgiç’e olan saygımdan dolayı da bu konunun üzerine fazla gitmek istemiyorum. Seviyesi düşük, ancak Recep Özel’in yapabileceği bir açıklama bu. Hiçbir zaman hiçbir yer için şunun, bunun kalesi gibi bir yaklaşımda bulunmak doğru değildir. Isparta, Ispartalı hemşerilerimizin kalesidir. Recep Özel de her yerel seçimden mağlubiyetle çıkan bir insan olarak içinde kalmış herhalde. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle karşılaştırıyor. Isparta’yı teşvikten yoksun bırakanlar, Isparta’yı turizmde alt seviyelere çekenler, işsizliği artıranlar, Isparta’da duble yolda1 kmdahi güçleri yetip yol yaptıramayanlar, Isparta’daki ekonomi ve sosyal yatırımın arkasında biz yaptık diye dik duramayanlar bu açıklamalarla Isparta hemşerilerimizin gözünde düşmektedirler. Ben kendilerini seviyeli açıklamalar yapmaya davet ediyorum.

“BİR PKK’LININ ANITI DİKİLİRKEN AĞZINI AÇAMAYANLAR

NAMUS, ŞEREF VE HAYSİYETTEN BAHSEDEMEZLER”

Recep Özel, Osman Zabun’u da yanına alacak ve şu değerlendirmeyi yapacak; Bugün Türkiye’de sanki ilk kurşunu atan Hasan Tahsin gibi bir PKK’lının anıtı dikilirken ağzını açamayanlar, namus, şeref ve haysiyetten bahsedemezler. Bu ben isem de bu MHP’liler içinde geçerlidir. Ama çıksınlar biz Güneydoğu Bölgesi’nde bu işin hakkından gelemiyoruz, artık ok yaydan çıkmıştır ve çözüm sürecinin getirdiği nokta bu desinler. Biz yine ülkemizin menfaati noktasında kendilerine yardımcı olmaya çalışalım. O anıt orada olduğu sürece ben Isparta’daki AKP’lilere şunu söylüyorum; vicdanları rahat mı? O PKK’lının anıtını dikenler en kısa zamanda da Başkent Ankara’ya Abdullah Öcalan’ın anıtını dikeceklerdir. Bu tehlike şuanda gözükmektedir. AKP’lilerin vicdanları bunu kabullenebiliyor ama birçok insan bunu kabullenemeyecektir. Bu ülke çok hain görmüştür ve onlarla mücadele etmiştir. Ama yeri geldiğinde de toprağın dibine gömmesini bilmiştir. Bir takım ufak tefek olumlu gelişmelerle bir sürü etkeni kullanıp başarılıyım diye gözükenler, lütfen tırnaklarıyla kazıyarak başarı elde etmiş Isparta Belediyesi’ni ve MHP’li belediyelere çamur atmaya kalkmasınlar. Bir yanlışlık ve eksiklik gördükleri zaman aynaya baksınlar. Çünkü kendilerinin sicilleri bu konuda çok bozuk insanlar.

“KENDİLERİNE GÖRE KAHRAMAN OLAN

ÖCALAN’LA MASAYA OTURURLAR”

Seçtikleri Cumhurbaşkanının balkon konuşması doğruysa, ‘77 milyonun cumhurbaşkanıyım’ dediler. Buradaki yöneticileri ve milletvekilleri de öyle davransınlar. En azından 3-5 ay öyle davransınlar. Sonra birlikte olacakları Barzani, Talabani, kendi yol arkadaşları bir araya gelerek tartışırlar. Son noktayı koymak üzere de İmralı’ya giderler. Kendilerine göre bir kahraman olan Öcalan’la masaya oturur ve kararı verirler. Ama o sürece kadar biraz daha kendilerinin anlayışlı olmalarını bekliyoruz.”

 

Bu haber 909 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...