Trafikte Mimar Sinan kilidi

19 Ağustos 2014 15:44

Belediye ekipleri, yolları altyapısıyla birlikte yenileme projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Caddesi’ne girmiş ve yaklaşık 15 gün süren çalışmada araç trafiği alt üst olmuş, Isparta trafik tıkanması ile tanışmıştı. Ekipler şimdi de Isparta’nın boğaz köprüsü durumunda olan Mimar Sinan Caddesi’ne girdi.

Sadece Mimar Sinan Caddesinin başında bir tabela aracılığıyla yolun yapılacağını duyuran Belediye bu konuda sınıfta kaldı. Vatandaş ancak caddenin başında haberdar olup trafikte kilitlendi.

ÇOĞUNUN HABERİ YOKTU

Birçok vatandaş yolun kapatılacağından haberinin olmadığını söyleyerek duruma tepki gösterdi. Aynı duruma düşen yüzlerce sürücü trafiğin kilitlenmesine neden oldu. Bu durum trafik ekiplerine de zor anlar yaşattı. Özellikle Özkanlar alt geçidinden gelen sürücüler ya 113 Cadde’ye ya da belediyenin önünden aşağı yollara sevk edilmeye çalışıldı.

BELEDİYE ÖNÜNDEKİ ARAÇ PARKI OLAYIN TUZU BİBERİ OLDU

Öte yandan belediyenin kendi araçlarının park edildiği belediye önünde ise trafik uzun süre durdu. Çünkü belediye araçları yoğun şekilde park edildiği için Özkanlar altgeçidinden gelen sürücüler bu yolda hareket edemedi. Belediye önündeki trafik ışığının yeni yoğunluğa göre düzenlenmemesi ve sıkışıklığın yaşandığı saatlerde hiçbir belediye görevlisinin müdahale etmemesi de yoğunluğu artırdı.

NEDEN GECE KAPATILMADI?

Diğer taraftan esnafın ve sürücülerin sitem ettiği bir diğer husus ise bu yolun neden gece kapatılmadığı oldu. Çoğu vatandaş “Yolda madem çalışma yapılacaktı neden geceden önlem alınmayıp sabah keşmekeşliğe sebebiyet verildi?” yorumunda bulundu. Çünkü Mimar Sinan Caddesi tam vatandaşların işe gideceği vakitte kapatılmaya başlandı.

PARK HALİNDE ARAÇLAR DURUYORDU

Yol 09.00 sularında kapatıldığında Mimar Sinan Caddesi’nde birçok araç yolun kenarında park halinde bekliyordu. Çoğu sürücü aracını yapım çalışması içinden çıkarmak zorunda kaldı.

ÇALIŞMA 2 GÜN GECİKMELİ BAŞLADI

Bu arada yola koyulan tabelada çalışmaların 16 Ağustos’ta başlayacağı duyurulmuştu. Ancak ekipler 18 Ağustos sabahı itibariyle çalışmaya başladı. Bu durum karşısında ise esnaf tedirgin. Çünkü işlerin bu çalışmalarla birlikte duracağını öngören esnaf bir de yolun gecikmeli başlamasından sonra sürecin daha da uzayacağını düşünüyor.

HERKESİN ORTAK FİKRİ: “ÇALIŞMA DAHA ERKEN BİTİRİLMELİ”

Son olarak hem esnaflar hem de vatandaşlar yaklaşık 19 gün sürmesi öngörülen çalışmanın daha erken bitirilmesini istiyor. 19 günün çok uzun bir zaman olduğunu ifade eden vatandaşlar ve esnaf, hayatlarının bundan olumsuz etkileneceğini düşünüyor.

Bu haber 812 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...