“Sadece birikimli borçlar için kolaylık gösteriyoruz”

22 Ağustos 2014 15:23

Eğirdir Belediyesi Basın Bürosundan yapılan duyuruda; ‘bazılarının binlerce lira su borcunu belediye tahsil etmiyor!’ şeklindeki iddiaların asılsız olduğu belirtildi. Belediye olarak su borçları konusunda gerekli hassasiyeti gösterildiğinin vurgulandığı duyuruda; “Belediyemiz su borcu olanları sıkı bir şekilde takip etmektedir. Bu tür borcu olan kişilerle su idaremiz birebir görüşerek borçluların yanında hareket edip birikimli borçlar için kolaylıklar göstermektedir” denildi.

Duyuruda; “Değerli Eğirdir halkı;

Eğirdir Belediyesi içme suyu ile ilgili asılsız değerlendirmeler yapılmakta ve bu değerlendirmeler kaynağından öğrenilmediğinden değişik yorumlarla belediyemiz hakkında genellikle olumsuz görüşler ileri sürülmektedir.

Eğirdir’in içme suyu, su tahsilinden deposuna değin zincir sıralamasında, kırk Eğirdir Belediyesi çalışanı ile musluklarınızdan akmaktadır. Ayrıca kanalizasyona dönen atık suyu da hesaba katarsak işlemin boyutunun ölçeği ürkütücü noktaya ulaştığının bilinmesi halkımızın yararınadır. Başkanlığımız su temizliğine fazlasıyla önem vermekte olup bu konuda gerekli titizliği göstererek siz Sayın Eğirdirlilerin sağlıklı su içmelerine gayret göstermektedir.

İlçemiz, göl kıyısı boyunca uzanan ve Boğazova’ya değin süren şeride yerleşmiş şirin bir ilçedir. Yerleşim yerinin kıyıda dar olması nedeniyle evlerimizin tepelerde ve Sivridağ yamacında konuşlandığını düşünürsek musluklardan akan suyun meşakkatli yollardan geçtiğini anlamak mümkündür.

Eğirdir içme suyunun şehir içi dağılımı 87 kilometrelik bir ağ oluşturmaktadır. Bu anlamda belediyemizin hizmetinde artı bir görüşün oluşması beklentimizdir. Çünkü başkanlığımız, büyük bir kasaba ağına sahip olan içme suyumuzun kırk çalışanı ile kusursuz bir şekilde evlerimize ulaşmasının kolay olmadığı görüşündedir.

Değerli Eğirdir halkı;

İlçemiz insanı, bazılarının söylediği gibi su konusunda duyarsız değildir. “Su borçları ödenmiyor, bazılarının binlerce lira su borcunu belediye tahsil etmiyor!”  gibi asılsız iddialara başkanlığımızın vereceği en iyi cevap Eğirdir Belediyesi İçme Suyu Tahsilat Raporu’dur. Bu rapora göre Eğirdir Belediyesi’ne kayıtlı su abone sayısı 9109(dokuzbinyüzdokuz) adettir. 8810 adetinin mesken olarak gösterilen raporda geri kalan 289 abone ise resmi kurumlar ve işyerlerini oluşturmaktadır. Belediyemizin su bilançosu(geliri) sözünü ettiğimiz abonelerden temin edilmektedir.

Bilindiği gibi meskenlerden alın su ücreti 1(bir) lira iken işyerlerinden (kasap, berber, bakkal gibi) alınan ücret 4 (dört) lira ve resmi dairelerden ( Dağ Komando Okulu, Hastahane, hükümet binası gibi) alınan ücret ise 10 (on) lira olup yüzde elli oranında da atık su ücreti alınmaktadır. Buna göre evlerimizden akan suyun ucuzluğunun değerlendirilmesini aşağıda verdiğimiz rakamlar göz önüne alındığında bu durumun başkanlığımızın halkın yanında olduğunun en büyük göstergesidir.

Değerli Eğirdir halkı;

Haziran 2014 itibariyle ilçemizde sarf edilen su miktarına göre tahakkuk eden su borcu miktarı haziran dönemi tahakkuk miktarı 231189(ikiyüzotuzbirbinyüzseksendokuz) liradır. Bu miktarın sadece yaklaşık 50000(ellibin)lirası meskenlerden alınmaktadır. Bu miktarın su idaremizden su sorumlu Mehmet Kılıçarslan’dan aldığımız bilgiye göre yüzde doksan yedisi tahsil edilmiştir. Görüldüğü üzere aradaki yüzde üçlük farkın devede kulak kalabileceğini siz değerli halkımızın takdirlerine bırakırken Başkanlığımız su borçlarını ödeyen duyarlı vatandaşlarımıza bu vesile ile teşekkür eder.

Değerli Eğirdir halkı,

Başkanlığımız su borçları konusunda gerekli hassasiyeti göstermekte olup su borcu olanları sıkı bir şekilde takip etmektedir. Bu tür borcu olan kişilerle su idaremiz birebir görüşerek borçluların yanında hareket edip birikimli borçlar için kolaylıklar göstermektedir.

Siz Sayın Eğirdir halkımızın su konusunda rahat olmasını yürekten diler her türlü isteklerinizi veya tereddütlerinizi bizzat başkanlığımıza ileterek haberin, kaynağından öğrenilmesini öneririz” denildi.

                                                                    

Bu haber 661 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...