“Cimri Mobil” En İyi 5 Araç Arasında

22 Ağustos 2014 15:24

Süleyman Demirel Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışına katıldı. Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 42 aracın katıldığı yarışta, SDÜ Teknoloji Kulübü “Cimri Mobil” adlı elektrikli araçla beşinci oldu.

16-17 Ağustos tarihleri arasında Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirilen alternatif enerjili araba yarışının, elektromobil kategorisinde 42 araç kıyasıya mücadele etti.

Altı ay süren yoğun çalışmalar sonucunda yapılan “Cimri Mobil” isimli araç, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin katıldığı yarışta en iyi beş araç arasında yerini alarak önemli bir başarıya imza attı. Yarışmayla ilgili akademik sorumluluğu üstlenen Uzman Hidayet Yıldız yaptığı açıklamada, “SDÜ Teknoloji Kulübü öğrencileri, 6 ay gibi kısa sürede cimri mobil isimli elektrikli aracı üreterek büyük bir başarı elde ettiler. Araç üretimi için çok kısa bir süre sayılan bu zaman aralığında 37 üniversitenin katıldığı yarışmada beşinci oldular. Bu başarılarından dolayı SDÜ Teknoloji Kulübü öğrencilerini kutluyorum” dedi.

Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş ise SDÜ Teknoloji Kulübü olarak SDÜ’yü, bilim ve teknoloji alanında sonuna kadar en iyi şekilde temsil edeceklerini vurgulayarak “ Düne kadar bizim için hayal olan bu araç bizim için sadece bir basamaktı, bu başarıyla yetinmeyip daha nice başarılara imza atacağız. Bizlere yaptığımız çalışmalarda destek veren SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Kayacan’a, hocalarımıza, akademik danışmanlarımıza, sponsorlarımıza (Isparta Belediyesi, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Konvad A.Ş., Pınarcı Elektrik, Lider Reklam, Sevil Oto, Era Metalurji, Bebek Rüyası ve Enka Digital)  teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da dünyada içten yanmalı motor teknolojisinden alternatif enerjili otomobillere hızlı bir geçiş olduğunu belirterek “ Düne kadar içten yanmalı motor teknolojisi revaçtaydı. Artık bunun yerini elektrikli ve hidrojen yakıtlı araçlar almaya başlıyor. Gelişen teknolojide, Türkiye ön sıralarda olmalı, kendi yerli otomobilini üretmeli. Bugün imkânsızlıklar içinde bu kadar güzelliği başaran gençler, inanıyorum yarın kendi otomobilini üretmekte çok ama çok önemli roller üstlenecek." dedi.

Bu haber 700 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...