Başkan Günaydın “Büyük Isparta” hayalini gerçekleştirme adımları..

22 Ağustos 2014 15:28

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Yeni Isparta”yla ilgili hayalini gerçekleştirmek üzere. Önce şehrin altyapısını baştan aşağı değiştiren ve bununla da kalmayıp her caddeyi dayanıklı asfaltla kaplayan Günaydın çalışmaların ardından şehre kimlik kazandıracak projelere başlayacak.

Toplamda 3 dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Yusuf Ziya Günaydın ustalık eserlerini Isparta’ya kazandırmaya başladı. Önce çürüyen ve birçok soruna sebep olan şehir altyapısını baştan aşağı değiştiren Günaydın, şimdi de yolları dayanıklı asfaltla kaplamaya başladı.

ŞEHRİN KALBİNE NEŞTER VURDU

Önce 6 Mart Caddesi’ni tamamlayan Günaydın, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Caddesi’ne girmiş ve burayı da kısa sürede tamamlamıştı. Şimdi ilimizin en önemli caddesi olan Mimar Sinan Caddesi’ne giren Günaydın, burayı da kısa sürede tamamlamak istiyor.

CUMHURİYET CADDESİ’NE BİSİKLET YOLU VE PARK YASAĞI GELİYOR

Rutin belediye hizmetleri gibi görünen ancak aklındaki yeni Isparta modelini hayata geçirmek isteyen Günaydın, caddelere yeni kimlik kazandırmak istiyor. Günaydın Cumhuriyet Caddesi’ni altyapısıyla bitirdikten sonra bisiklet kullanımına uygun olması açısından bisiklet yolu yapacak. Ayrıca Cumhuriyet Caddesi araç parkına yasak hale gelecek.

HAYALİNİ MİMAR SİNAN CADDESİ SÜSLÜYOR

Öte yandan Günaydın’ın hayalini süsleyen Mimar Sinan Caddesi’nde de çalışmalar önceki gün itibariyle başladı. Günaydın özel ilgi duyduğu Mimar Sinan Caddesi’nde altyapı ve asfalt çalışmalarının tamamlanmasının ardından hayalindeki projeleri hayata geçirecek. Araç park yasağının Mimar Sinan Caddesi’nde de uygulanacağını ve Hasan Gürbüz Parkı’nın altına yapılması planlanan otoparkın kapasitesini 60 araç daha arttırılacağını açıklayan Başkan Günaydın, “Parkın kapasitesi 60 araçtan 120 araca yükseltilecek” dedi.

KAYMAKKAPI’YA YENİ DÜZENLEME

Diğer taraftan Kaymakkapı Meydanı’nın yeniden ele alınacağını ve meydanda çift şeritli caddede karşılıklı ikişer adet cep yapılacağını, yeni otobüs durakları konacağını ve otobüslerin artık meydanda park etmelerinin önüne geçileceğini bildiren Günaydın, “otobüsler sadece kısa sürede yolcu indirip bindirecek. Böylece Mimar Sinan Caddesi-Kaymakkapı Meydanı ve Cumhuriyet Caddelerinde oluşturulacak bisiklet yollarıyla birlikte trafik sıkışıklığının bir nebze önüne geçmek istiyoruz” dedi.

BÖLGEYE YENİLİK KAZANDIRACAK SÜSLEMELER GELİYOR

Mimar Sinan ve Cumhuriyet Caddeleri ile Kaymakkapı Meydanı’ndaki tüm kaldırımların yeniden düzenleneceğini belirten Günaydın, “Kaldırımlar yenilenirken, caddeler dekoratif aydınlatmalarla aydınlatılacak, süs bitkileri ile diğer değişik dekoratif ürünler kullanılarak bölgeye yenilik ve hareketlilik kazandırılacak” diye konuştu. Şehir merkezinde ağır bir işe kalkıştıklarını ve ekibiyle birlikte işin başında durduğunu ifade eden Günaydın, “Geçtiğimiz yıllarda edindiğimiz tecrübeleri şehir merkezinde uyguluyoruz” şeklinde konuştu.

HALKIMIZDAN SABIR İSTİYORUZ

Son günlerde gerek Cumhuriyet Caddesi, gerek Kaymakkapı Meydanı gerekse son olarak başlatılan Mimar Sinan Caddelerindeki çalışmalardan dolayı vatandaşların ve esnafın serzenişte bulunduğu yönündeki haberlere de değinen Günaydın, halktan sabır istedi. Yapılan çalışmaları en kısa sürede tamamlamak için yoğun çaba sarf ettiklerini bildiren 1 Günaydın, “3 ayda bitirilemeyecek olan çalışmaları 15 gün içerisinde tamamlıyoruz. Çalışmalardan dolayı halkımız ve bölge esnafımız serzenişte bulunuyor. Ancak vatandaşlarımızın daha güzel ve daha modern bir ortamda yaşamaları için yapmış olduğumuz bu çalışmalarımızdan dolayı sabırlı olmalarını diliyoruz ve kendilerinden anlayış bekliyoruz” dedi.

 

 

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...