SGK ‘dan Kamuoyuna Duyuru

22 Ağustos 2014 15:40

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Fransa Emeklilik ve İş Sağlığı Sigortası Sandığı (CARSAT) arasında 23-25 Eylül 2014 tarihleri arasında SGK Afyon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde Türkiye-Fransa Dayanışma Günleri düzenlenecek.

Danışma günlerinden Afyon, Kütahya, Uşak, Denizli, Burdur, Antalya, Konya, Isparta ve Eskişehir illerinde ikamet eden Türk ve Fransız vatandaşları ile bu kişilerin aile bireyleri yararlanabilecekler.

Konu ile ilgili olarak SGK İl Müdürlüğünden yapılan duyuruda şöyle denildi:

“01.08.1973 tarihinde yürürlüğe giren Türkiye-Fransa Sosyal Güvenlik Sözleşmesine göre, Fransa ‘da çalışan vatandaşlarımız ile bu kişilerin aile bireyleri sosyal güvenlik haklarını Türkiye’de kullanma hakkına sahiptirler.

Türk ve Fransız vatandaşlarını sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirmeye yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Fransa Emeklilik ve İş Sağlığı Sigortası Sandığı (CARSAT) arasında 23-25 Eylül 2014 tarihleri arasında SGK Afyon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde Türkiye-Fransa Dayanışma Günleri düzenlenecektir.

Danışma günlerinden Afyon, Kütahya, Uşak, Denizli, Burdur, Antalya, Konya, Isparta ve Eskişehir illerinde ikamet eden Türk ve Fransız vatandaşları ile bu kişilerin aile bireyleri yararlanabileceklerdir.

Danışma hizmeti, Türkiye-Fransa Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin öngördüğü sosyal güvenlik haklarına (yaşlılık, malullük, ölüm ve hastalık halinde sağlanan yardımlar) ve yurtdışında geçen sürelerin borçlanma yoluyla değerlendirilmesine ilişkin sorunların Türk ve Fransız uzmanlarla birebir yapılacak görüşmelerle cevaplandırılması şeklinde gerçekleştirilecektir.

Danışma hizmeti ücretsiz olarak Türkçe ve Fransızca olarak verilecektir.

Danışma hizmetinden yararlanmak isteyenlerin 0312 432 1226 veya 0312 432 1229 numaralı telefonlardan randevu almaları ve danışma gününe mutlaka kimliği, Türk sigorta sicil numarası, varsa tahsis numarası, Fransa’da bulunduğu esnadaki ikamet ve çalışma yerlerine ait belgelerle gelmeleri gerekmektedir.

Türkiye-Fransa Danışma Günleri’ne ait bilgiler aşağıda belirtilmiştir.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

Danışma Günlerinin yapılacağı yer:

SGK Afyonkarahisar Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü,

Cumhuriyet Mh. İsmet İnönü Cd. No:19

AFYONKARAHİSAR”

 

 

Bu haber 735 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...