Kokulu suya Abant çözümü

22 Ağustos 2014 15:45

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şebeke suyunun koktuğunu doğruladı ama mikrobik bir olayın yaşanmadığını aktardı. Günaydın sorunun çözümü için suya oksijen pompalayacaklarını söyledi. Ayrıca Eğirdir Gölü suyundan kurtulmak adına Darıderesi 2 için bu yıl ihaleye çıkılacak.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şebeke suyunun koktuğu yönündeki iddialara cevap verdi. Günaydın, suyun koktuğunun doğru olduğunu, bu sorunun sadece Isparta’da değil tüm Türkiye’de olduğunu belirterek “Suda koku olduğu doğru ama mikrobik bir olay yok. Önemli olan da bu. Abant’ta bu soruna çözüm bulunmuş. Biz de hemen gerekeni yapacağız” dedi.

İKİNCİ BARAJ İÇİN BU YIL İHALEYE ÇIKILIYOR

Öte yandan Eğirdir Gölü’nden gelen suyun tamamen bitirilmesi için Darıderesi 2 Barajı için bu yıl ihaleye çıkılacağını duyuran Günaydın, “Suyumuzda çamursu bir koku var ama bunun sağlığa zerre zararı yok. Ama Isparta bu duruma alıştı. Bu sene ikinci baraj için mutlaka ihaleye çıkacağız. Araştırmalarımızı yaptık. Bu koku Türkiye’nin her tarafında başlamış. Abant’ta koku engellenmiş. Bize bu bilgi ulaştı. Suya oksijen pompalamamız gerekiyor. Önemli olan mikrobik bir olaya sebebiyet vermemek. Sağlık İl Müdürlüğü zaten bu konuyla yakından ilgili” dedi.

 

Bu haber 760 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...