“Bu ülkenin kuralları işliyor”

25 Ağustos 2014 15:28

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Sivas’ta düzenlenen Başkanlar Toplantısı öncesi Ahmet Davutoğlu’nun muhtemel başbakanlığı sürecinde ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Genel Merkez Yöneticileri ile Türkiye çapında illerde bulunan Şube Başkanları ve Temsilciler ile Sivas’a geldi.Sivas’ta beraberindeki heyet ile sırası ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, Sivas Belediye Başkanlığı ve Sivas Valiliğini ziyaret eden MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, başkanlar toplantısı öncesinde gazetecilerden gelen soruları cevapladı.

Bir gazeteci tarafından kredi derecelendirme kuruluşlarına ilişkin değerlendirmede bulunulması ve Ahmet Davutoğlu’nun başbakan olması ile birlikte ekonomide ne tür bir yapılanma ve yeni bir gelişme bekleyip beklemediği sorusu yöneltilen Olpak, bu konuda şunları söyledi;

“KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARININ O

 DEĞERLENDİRMELERİNİ MAALESEF KALE ALMIYORUZ”

Öncelikle uluslararası değerlendirme kuruluşlarının değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz biz. Çünkü son yıllarda yapıkları değerlendirmelerin hiçte tutarlı bir tarafı kalmamıştır. Ülkemizin bu yıl dâhil olmak üzere geçtiğimiz yıl içerisinde yaptıkları ön görülerin neredeyse hiçbirisinin tutmadığını biz üzülerek görüyoruz. Biz arzu ederiz ki onların öngörüleri tutsun bizde o doğrultuda iş adamları olarak kendimize yönler çizebilelim. Böyle olduğu zaman kendi göbeğimizi kendimiz kesmek durumundayız. Onların o değerlendirmelerini maalesef kale almıyoruz.

“BABACAN BAŞARILI BİR SÜREÇ YÜRÜTMÜŞTÜR”

Sayın Babacan’ın görev alıp almayacağı konusunda bir fikir sahibi değiliz. Ama kendisinin ekonomi yönetiminin başında olduğu süre içerisinde son derece başarılı bir süreç yönetimi yaptığını hepimiz biliyoruz ve bundan dolayı kendisine de hükümetin diğer üyeleriyle birlikte teşekkür ederiz. Bundan sonraki karar siyasi bir karardır. Bizim söylediğimiz şu diyoruz ki bu ülkenin kuralları işliyor. Sayın Babacan muhtemeldir ki bundan sonraki kabinede de Sayın Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde ki kabine de muhtemelen devam edecek. Devam etmesini de biz de destek veririz. Ama ola ki farklı bir değerlendirme söz konusu olacak olursa bu Sayın Babacan’ın kendi değerini azaltmak anlamında bir görüş değildir ama bir başkası yine aynı şekilde bayrağı alarak devam ettirecektedir. Ne şekilde arzu ediyorsunuz derseniz. Biz devam etmesini arzu ederiz elbette.

 

Bu haber 790 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...