YBEM’e uluslararası görev

26 Ağustos 2014 16:12

YBEM Türkmenistan ile görüşmelere başladı. Türkmenistan’da turizm sektöründeki personelin eğitimini YBEM verecek. Ayrıca iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapılacak

SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi önemli bir görev daha üstlendi. Türkiye’de birçok alanda ilke imza atan YBEM şimdi de uluslar arası arenada baş göstermeye başladı.

YBEM Müdürü Mehmet Fatih Cebeci’nin girişimleri ile Türkmenistan ile önemli bir işbirliğine gidiliyor.

Türkmenistan’daki bütün turizm personelinin eğitimini uluslar arası standartlarda Yaşam Boyu Eğitim Merkezi verecek. YBEM ayrıca hizmetlerinin tanıtımı, iletişim ve diğer çalışmalar için İstanbul ve Ankara’da şube açacak.

Eğitim ve diğer çalışmalarla ilgili olarak Türkmenistan İstanbul Başkonsolosu Oraz Muhammet Çariyev ile görüşmelerini sürdüren Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Fatih Cebeci, Başkonsolos Çariyev’e teşekkür ederek şunları söyledi:

“Sayın Başkonsolosumuz ile görüşmelerimiz devam ediyor. Sağ olsunlar Isparta’da bizi ziyaret ettiler. Kardeşlik bağlarımızın artması, birlik – beraberliğimizin güçlenmesi, ilişkilerimizin daha da canlanması için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Kültürel alanda, eğitim alanında ve diğer alanlarda önemli işbirliklerine imza atacağız.

Türkiye’de an fazla Türkmen öğrencinin bulunduğu üniversite Süleyman Demirel Üniversitesi’dir. Bunu nedeni SDÜ’nün verdiği eğitim ve Türkmen öğrencilerimizin SDÜ’ye ve Isparta’ya güvenmesidir.

İlk etapta Türkmenistan’da bulunan bütün turizm personelini uluslar arası standartlarda eğiteceğiz. Daha sonra diğer alanlarda da önemli çalışmalarımız olacak.

Sayın Başkonsolosumuza gösterdiği çaba, verdiği destek ve yakınlığından dolayı ne kadar teşekkür etsek az olur. Türk Dünyasının birlikteliği çok önemli.”

Cebeci, çalışmaların sadece sınırlı alanlarda kalmayacağını da belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:”Türkiye ile Türkmenistan’ın daha yakın ilişkiler kurması, birliktelik faaliyetlerinin geliştirilmesi için görüşmelerimiz de olacak. Bu süreçte Sivil Toplum Örgütlerimizde aktif rol oynayacak. İki ülkenin ilişkilerinin geliştirilmesi noktasında Süleyman Demirel Üniversitesi organizasyon yapacak ve süreci götürecek.”

Türkmenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde YBEM Müdürü Mehmet Fatih Cebeci’nin aktif rol alacağı da öğrenildi.

 

 

Bu haber 769 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...