YÜREĞİMİZ AĞZIMIZA GELDİ..

26 Ağustos 2014 16:17

Merkez üssü Burdur’un Ağlasun ilçesi olan 4.8 büyüklüğündeki deprem önceki gece Ispartalıları sokağa döktü. İlimizde de şiddetli hissedilen deprem sonrası AFAD’da kriz merkezi oluşturuldu. Artçı depremler gece boyu sürerken can ve mal kaybı yaşanmadı. Ancak ilimizde 43 kişi sinir krizi geçirmesi sonrası ambulanslarla hastaneye taşındı.

Isparta önceki gece korkuyu yaşadı. Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre saat 22.43’te merkez üssü Burdur’un Ağlasun ilçesi olan 4.8 şiddetinde deprem meydana geldi. Yaklaşık 10 saniye süren ve ilimizde de etkisi yoğun şekilde hissedilen deprem sonrası vatandaşlar hemen sokağa döküldü. Bu sırada GSM hatları kitlendi. Yakınlarından haber almak isteyen vatandaşlar bir süre kimseye ulaşamadı. Yüksek katlı binalardan inen bazı vatandaşlar olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadı.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Depremin ardından İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nde bir kriz merkezi oluşturuldu. Vali Vahdettin Özkan, deprem sonrası yaptığı açıklamada can ve mal kaybının yaşanmadığını ancak bazı eski evlerin yıkıldığını açıkladı.

KADILAR' DA ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Öte yandan depremde Kandilli Rasathanesi’nin merkez üssü olarak Isparta Merkez Kadılar Köyü'nü açıklamasının üzerine Kadılar Köyü’ne yönelen gazeteciler burada dışarıda bekleyen köy halkıyla konuştu. Depremi şiddetli hissettiklerini belirten köylüler kendilerini dışarı attıklarını söylediler. Köyde yıkım olmadığı ifade edilirken bahçelik bir alanda oturan kadınlar da gece eve girmeyeceklerini söylediler.

GÜNEYCE'YE KAYALAR DÜŞTÜ

Diğer taraftan deprem sırasında Isparta Merkeze bağlı Güneyce Köyü yolu çıkışında kayalıklar düştü. Muhtar Yaşar Korkmaz, düşen kayalıkların en büyüğünün 15 ton ağırlığında olduğunu belirterek, “AFAD ekipleri geldi. Özel İdare’den ekipler gelecek ve kayaları yoldan kaldıracak. Allah korudu. Eğer yoldan geçen bir aracın üzerine düşseydi çok acı olurdu” dedi.  Güneyce ve çevre köylerde sularda deprem sonrası çamurlaşma meydana geldiği de edinilen bilgiler arasında.

50’Yİ AŞKIN ARTÇI DEPREM OLDU

Şiddetli depremin ardından bölgede artçı depremler gece boyu sürdü. Kandilli Rasathanesi'nden edinilen bilgilere göre en şiddetlisi 3.4 büyüklüğünde olan 50'yi aşkın artçı sarsıntı meydana geldi.

GECEYİ PARK YERLERİNDE GEÇİRDİLER

Depremde evlerine girmeye cesaret edemeyenlerin mekânı park yerleri oldu. Vatandaşlar, Hükümet Meydanı, Gökçay, Özel İdare parkı gibi yeşil alanlarda geceyi geçirdi. Bazı vatandaşlar da geceyi evlerinde geçirmeyi tercih etti. 

SİNİR KRİZİ GEÇİRENLER, DÜŞENLER

ACİLE GÖTÜRÜLDÜ

4.8 büyüklüğündeki deprem Isparta merkezde büyük paniğe yol açtı. 25 kişi sinir krizi geçirme 18 kişi de deprem anında düşme sonucu Isparta Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Düşenler arasında 4 vakada basit kırık tespit edildi. Öte yandan Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı hastanelerde deprem anında panik yaşansa da daha sonradan hastanelerin boşaltılmasına gerek duyulmadı.

 

Bu haber 761 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...