Gezici Tarama Aracı hizmete girdi

27 Ağustos 2014 15:53

Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğünün Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Tarama Aracı hizmete girdi.

Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından özel olarak yaptırılan, donanımlı mobil ağız ve diş sağlığı aracıyla, kırsal bölgelerde ve talebin olduğu yerlerde vatandaşlara düzenli olarak ücretsiz hizmet verilecek.

Dün Küçükhacılar köyünde diş taraması, fırçalama eğitimi ve fırça ve macun dağıtımı ile Gezici Ağız ve Diş Sağlığı Tarama Aracının tanıtımı yapıldı.

İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mehmet Karakaya açıklamasında; “Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye’de 6 yaş grubunda süt dişlerinde çürük olmayan kişi oranı yüzde 17’dir. Yapılan araştırmalar kırsalda yaşayan vatandaşlarımızda, çürük görülme sıklığının dolayısı ile tedavi ihtiyacının il merkezlerine oranla daha yüksek olduğunu göstermektedir. Toplumumuzun sağlıklı bireylerden oluşması, koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerini etkin ve verimli şekilde uygulamaktan geçiyor. 

Dişler çürümeden önce korunmalıdır. Anneler ve babalar bu konuya çok dikkat etmeli ve çocuklarına ağız ve diş sağlığı eğitimi vermelidir. Bizler Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, merkez köylerimizden başlatmış olduğumuz bu hizmetimizle ulaşabildiğimiz kadar çok vatandaşımıza ulaşmayı hedefliyoruz.

Bu kapsamda sağlık hizmetlerinden yeterli ölçüde yararlanamayan, sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliğin zor olduğu yerlerde bu hizmetlerin gezici sağlık araçları ile götürülmesi bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Gezici ağız ve diş sağlığı aracımızın, program dahilinde hafta içi, mesai saatlerinde program dahilinde köylere gitmesi planlanmaktadır. Öğrencilere ve vatandaşlara koruyucu sağlık hizmetleri konusunda bilgi verilecek, diş çekimi, çocuk dişlerinde çürük koruyucu önlemlerin alınması, diş taşı temizliği gibi tedaviler uygulanabilecektir. Merkeze gidemeyen vatandaşlarımızın, köylere uğrayan sahte diş hekimlerinden aldığı sağlıksız hizmetin de bir anlamda önüne geçilmiş, halkımız bu konuda bilinçlendirilmiş olacaktır. Bu açıdan da etkili bir hizmet sunduğumuzu düşünmekteyiz.

Sağlık güvencesi olsun veya olmasın, tüm halkımıza ücretsiz hizmet verilecek olup, yapılacak olan tarama ve tedavi hizmetleri belde ve köylerden gelecek talepler dahilinde planlanarak hizmetlerimiz devam edecektir.

Amacımız tüm halkımızın sağlıklı yaşam kalitesini artırmaktır” dedi.

Bu haber 775 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...