Günaydın, “en zor caddeyi imar ediyoruz”

27 Ağustos 2014 15:57

Isparta Belediyesi’nin şehir merkezinde başlatmış olduğu ve kırmızı kot uygulaması ile hizmete açtığı kalıcı ve dayanıklı asfalt kaplama çalışmaları hızla devam ediyor. Belediye bu günlerde Isparta’nın en işlek caddesi olan Mimar Sinan caddesinde çalışmalarını sürdürüyor. Hiçbir belediye başkanın cesaret edip giremediği bu caddedeki çalışmalar neredeyse son aşamaya geldi. Alt yapısının da çok eski olduğu bu cadde de Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tüm alt yapı sorunlarını da çözerek yolu sorunsuz hale getiriyor. Ayrıca cadde de ilk defa uygulanacak olan bisiklet yolu da bu cadde de kendine yer bulacak. Aşırı trafik akışında bisikletli sürücülerin de düşünüldüğü bir cadde haline dönüşecek. Cadde ayrıca yapılacak olan özel ışıklandırma ile de caddeye ayrı bir görüntü kazandıracak.

GÜL TAK’I KAYMAKKAPI MEYDANINA YENİDEN MONTE EDİLECEK

Bu arada Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından Bedesten Çarşısı’nın görüntüsünü engellediği gerekçesiyle kaldırılan Gül tak’ı da Kaymakkapı meydanına yeniden monte edilecek.

Günaydın Mimar Sinan Caddesinde yapılan çalışmaları yakından takip etti. Yaptığı inceleme sonrasında kısa bir açıklamada bulunan Günaydın, “bugün şehrimizin en önemli ve en zor caddelerinden birinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Caddemiz şehrimizin en eski yollarından biri olması nedeni ile alt yapısı da bununla birlikte ekonomik ömrünü tamamlamış olarak gördük. Bu caddemizdeki tüm alt yapı sistemini yeniden yaptık. Mimar Sinan Caddemizdeki içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon sistemini yeniden döşedik.

BİSİKLET YOLU YAPILACAK

Ayrıca yolumuzda bisikletli sürücüler için yer ayırıyoruz. Artık bisikletli sürücülerimiz cadde üzerinden değil de kendilerine ayrılan alanda hareket edecekler. Ayrıca caddemizin ışıklandırma sistemi yeterli değil. Bunun için yeni bir ışıklandırma sistemi yaparak yolumuzu daha hoş ve caddenin ismine uygun bir hale getiriyoruz. Buradan bir müjde daha vermek istiyorum. Herkesin seferber olup kaldırılması için yapılan çalışmalar sonrasında bedesten çarşısının yanına yapmış olduğumuz gül takımızı kaldırtmışlardı. Bu gül takımızı biz dağıtmadık. Halkımızın bu sevmiş olduğu bu takımız da Kaymakkapı meydanında tekrar yerini alacak” dedi.

Bu haber 742 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...