“Türkiye’de örnek gösterilen bir il olacağız”

27 Ağustos 2014 16:00

SGK İl Müdürü Mustafa Durgut, 1 ay içinde tamamlanacak yeni hizmet binasıyla birlikte yeni bir çalışma dönemine gireceklerini açıkladı. Durgut, özellikle emekli maaşlarını 1 gün içinde hatta saatler içinde bağlama hedeflerinin olduğunu bildirdi.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanı Abdulkadir Ersal ve beraberindeki heyet dün SGK İl Müdürü Mustafa Durgut’u makamında ziyaret etti. Emeklilerin yaşadığı sorunları aktaran Ersal, bunlar için çözüm istedi. Özellikle emeklilerin SGK ile ilgili olan işlemlerinde kolaylık sağlanması gerektiğini ifade eden Ersal, hileli anlaşmalı boşanmalar konusunda da Durgut’tan gereğinin yapılması talebinde bulundu.

“HEDEFLERİMİZ ÇOK BÜYÜK”

Ersal’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Durgut ise asıl önemli olanın vatandaştan gelen talep olduğunu bildirdi. Koltukta oturarak “Ben en doğrusunu bilirim” mantığıyla hareket edilmemesi gerektiğini ve vatandaşın dinlenmesi gerektiğini ifade eden Durgut, “Sadece emeklilerimiz için değil herkes için yaşanan sorunları çözmeye gayret ediyoruz. Özellikle yeni yerimize geçtiğimiz zaman SGK ile ilgili işlemleri çok kısa sürede çözme hedeflerimiz var. Vatandaş aynı kapıdan girecek aynı kapıdan kafasında soru işareti olmadan çıkacak. Bunu hedefliyoruz” dedi.

“ÖRNEK İL OLACAĞIZ”

Öte yandan yeni hizmet binasına geçmeleriyle birlikte SGK’da yeni bir dönemin de başlayacağını duyuran Durgut şunları söyledi; “Isparta’ya gelir gelmez 38 yıllık tecrübeme de dayanarak işleyişte bazı sorunlar tespit ettim. Hemen bunları kısa sürede çözme yoluna gittim ve şu anda sistem oturdu. Ancak fiziki anlamda yetersiz kaldığımız zamanlar oluyor. Bunu da yeni binamızla birlikte aşacağız. Örneğin ilk hedefimiz ki bu vatandaşların en çok mağdur olduğu konuların başında geliyor emekli maaşlarını jet hızıyla bağlamaya çalışacağız. Hedefimiz 1 gün hatta saatler içinde maaşı bağlamak. Eskiden haftaları bulan maaş bağlama süreleri olmuş. Bu konuda vatandaş mağdur olmuş. İlk olarak bunu aşacağız.

“TAŞIMA SUYUYLA DEĞİRMEN DÖNMEZ”

Diğer taraftan vatandaşın en çok şikayet ettiği diğer bir konuda imza için koşuşturması. Biz vatandaşımızı yormadan aynı yerde tüm işlemlerini halletmesini sağlayacağız. Bir evrak için 3-5 yere gitmesini biz de istemiyoruz. Böylelikle hem zamandan tasarruf edeceğiz hem mekandan tasarruf edeceğiz hem de vatandaşımızın aldığı hizmetten memnun kalmasını sağlayacağız. İlk hedeflerimizi genelde vatandaşın memnun olacağı hizmetler üzerine kurduk. Yeni binamıza taşındıktan sonra da biraz zamana ihtiyacımız var Isparta’yı Türkiye’de örnek alınan il olmasını sağlayacağız. Bundan hiç şüphem yok.”

 

Bu haber 853 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...