SDÜ’ye kayıtlar 1 Eylül’de başlıyor

28 Ağustos 2014 16:31

2014 ÖSYS sonuçlarına göre Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) SDÜ birimlerine kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları 01 – 05 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak.

 Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından, Zorunlu  Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Bulunan Bölümlere Yeni Kayıt Yaptıracak Öğrenciler için yapılan duyuruda şunlara yer verildi: “Yeterlilik Sınav Yeri  ve Tarihleri Yabancı Diller Yüksekokulunun web sayfasında 09 Eylül 2014 tarihinde yayımlanacaktır. http://ydyo.sdu.edu.tr/

Öncelikle https://obs.sdu.edu.tr adresini kullanarak ön kayıt yaptırmalısınız. Formu doldurabilmek için gerekli olan öğrenci numaranızı aynı internet adresindeki “Öğrenci No Öğren” linkini kullanarak TC Kimlik Numaranızı girmek suretiyle öğrenebilirsiniz. Şifreleriniz TC Kimlik Numaralarınızın Son 8 hanesi olarak atanmıştır. Doldurmuş olduğunuz ön kayıt formunun çıktısını alarak kayıt esnasında mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

ÖNKAYIT BİLGİ FORMU İÇİN TIKLAYINIZ (Ön Kayıt Bilgi Formu 26 Ağustos 2014 tarihinde açılacaktır.)

Ön kayıt formunu kayıt gününüze kadar doldurup, çıktı alabilirsiniz.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Ön Kayıt Bilgi Formu

2) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

3) Öğrenci öğrenim ücretlerinin yatırıldığını gösteren banka dekontu, (Öğrenim ücretlerini bulunduğunuz yerdeki herhangi bir Halk Bankası veya Ziraat Bankası şubesine ya da Isparta ilindeki Halk Bankası ve Ziraat Bankası şubelerine 26 AĞUSTOS  -  05 EYLÜL 2014 tarihleri arasında Öğrenci Numaranızı banka görevlisine bildirmek suretiyle yatırabilirsiniz).

Öğrenim ücreti yatırılırken kurumsal tahsilât sistemi kullanılacağından dolayı Yurt İçindeki Tüm Şubelerden havale masrafı talep edilmeyecektir.

HALK BANKASI BANKAMATİKLERİNDEN ÖDEME

Giriş-->Kurum Ödemeleri-->Harç-->Ödeme Yapacağınız Kurumun Bağlı Bulunduğu İl Plaka Kodu (:32 yazılacak)--->SDÜ--->Öğrenci No girerek Öğrenim Ücretinizi yatırabilirsiniz.

4) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı Diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen  merkezin adı yazılmaktadır.)

5) 12 adet4,5 cmx6 cmboyutunda fotoğraf

6) ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversitemiz tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinden sorgulanacaktır. Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için  Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

7) Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na kayıt yaptıracak öğrencilerin tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu almaları gerekmektedir.

8) Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Ön Lisans Programına Alınacak Öğrencilerin Üniversitelerin Tıp Fakültelerinden, Sürücü Belgesi Almaya Engel Olmayan Bir Beden Yapısı ve Ruh Sağlığına Sahip Olduklarını Belgeleyen Rapor Almaları gerekmektedir.

2013-2014 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ (Yeni Kayıt Yaptıracak 1.Öğretim Öğrencileri Ücret Ödemeyecektir.) (Bakanlar Kurulunun 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında cari hizmet maliyetlerine öğrenci katkısı ve öğrenim ücretlerine dair kararı henüz açıklanmadığı için kayıt sırasında 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı öğrenim ücretleri tahsil edilecek olup, ilgili karar açıklandığında her hangi bir fark olması durumunda bahar yarıyılında mahsup edilecektir.)

KAYIT TARİHLERİ VE KAYIT YERİ ADRESLERİ

01-05 Eylül 2014 tarihleri arasında tüm ortaöğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt olamayan ve ortaöğretim sorumluluk sınavı veya ek sınav sonucunda ortaöğretimden mezun olan öğrenciler bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2014 ÖSYS'de kayıt hakkı kazandıkları programlara 07 Kasım 2014 tarihine kadar kayıt yaptırabilirler.

ÖNEMLİ AÇIKLAMA: 1. Öğretim Programlarına yerleştirilen adaylar (Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri fakülteleri Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu hariç) istemeleri haline 26 Ağustos-02 Eylül 2014 tarihleri arasında e-Devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr  adresinden e-Devlet Kapısı üzerinden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemini yapabileceklerdir.

Kaydını e-Devlet üzerinden yaptıran adayların yukarıda ifade edilen “Kayıt İçin Gerekli Belgeleri” 18-19 Eylül 2014 tarihleri arasında kayıt yaptırdıkları okulun öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekmektedir. Belirtilen sürelerde belgelerini teslim etmeyen adayların ders kayıtları yapılmayacaktır.

ÖNKAYIT BAŞVURU TARİHİ: 26.08.2014 tarihinden itibaren obs.sdu.edu.tr sayfasından öğrenci numarası ve şifrenizle giriş yapıp, ön kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

“obs.sdu.edu.tr”sitesi en iyi1024 x 768 piksel ekran çözünürlüğü ve Internet Explorer 7.+ ziyaret edilebilir.

 

 

Bu haber 850 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...