‘’Tayyip gitti AK Parti bitti!’’

28 Ağustos 2014 16:40

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, Recep Tayip Erdoğan’ın AK Parti’nin başından ayrılmasıyla partinin düşüşe geçeceğini ileri sürdü. Gençay, ‘’Her hareketin bir sonu olduğu gibi Tayyip Beyin Cumhurbaşkanı ve Davutoğlu’nun da Başbakan olmasıyla sonun başlangıcı başlamıştır’’ dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, 2015’de yapılacak genel seçimler öncesi genel öngörüsünü açıkladı. İktidar partisinden muhalefete Türkiye’nin geldiği noktadan Isparta yereline kadar birçok değerlendirmede bulunan Gençay, ilginç iddialarda bulundu.

‘’KENDİ YAPTIKLARINA SAYILARI YOK Kİ!’’

İlk olarak ‘’Yeni Türkiye’’ diye bir şeyin olmadığını savunan Gençay, ‘’Sanki 12 yıldır bu ülkeyi başkaları mı idare ediyordu? Aynı parti idare ediyordu. Kendi içlerinde yenilik yaptılarsa, yaptıkları eskiymiş demek ki. Ona saygıları yok. Örneğin Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’dü. Onların en samimi arkadaşlarıydı. Şimdiye kadar olandan ne farkı olacak?’’ dedi.

‘’AK PARTİ BUNDAN SONRA DÜŞÜŞE GEÇECEKTİR!’’

Öte yandan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte AK Parti’nin de sonunun geldiğini ileri süren Gençay, şunları söyledi; ‘’Her hareketin bir sonu olduğu gibi Tayyip Beyin Cumhurbaşkanı ve Davutoğlu’nun da Başbakan olmasıyla sonun başlangıcı, başlamıştır. Bu sonun başlangıcında Tayyip Beyin Cumhurbaşkanı olmasıyla, o partiyi Tayyip Bey gibi hiç kimse idare edemez. Kendi iç yapılanmada arızalar ve mikroplanmalar meydana gelecek. Çekişmeler olacak. Zaten bunlar bu kadar yanlış icraat yapmalarına rağmen ayakta duruyorlarsa en büyük etkenlerden birisi Türkiye’de muhalefetin olmayışı. Muhalefet 12 yıldır bir tek gündem tespit edemedi. Hep AK Parti’nin tespit ettiği gündemlerin arkasında koştu ve geride kaldı. Saadet Partisi eğer Meclis’te olmuş olsaydı, bu yapılan çok büyük yanlış ve icraatlarına hiçbiri yapılmazdı. Çünkü biz inanarak muhalefet yapardık.

‘’AKP’DEN ALIP CHP YA DA MHP’YE VERSEK NE DEĞİŞTİRECEKLER?’’

AK Parti şuanda kapitalist sistemi irade eden bir parti. Eğer bundan alıp CHP ve MHP’ye versek ne değiştirecekler? Aynı sistem ve tartışmalar devam edecek. Biz Milli Görüş olarak farklı sistem ve farklı görüş ortaya koyan tek partiyiz.  2015 seçimlerinde eleştirmekten çok kendi yapacaklarımızı halka anlatacağız. Onun için Türkiye’de eski Türkiye, yeni Türkiye diye değişen bir şey yok. Yine aynı arkadaşlar görevde. Büyük Türkiye deniyor ama bir tane arabamız yok, dostumuz ve komşumuz kalmamış. Borçlar 200 milyar dolardan 700 milyar dolara çıkmış. Neresi büyümüş ben anlayamadım. Ama şurası büyüdü o kesin. Türkiye’de 70 bin tane milyoner zengini oldu. Bu sayı 10 yıl önce 7 bin taneydi. Aralık 2014’ten bu yana 4 bin tane yeni zengin oldu. Büyüyen büyüdü. Türkiye’de mevduatlarda 922 milyar para var 456 milyar lirası 70 bin kişinin. Kalanları ise 76 milyon kişinin. Türkiye büyüdü. AK Parti bazı insanları büyüttü. Ülkemiz iç ve dış itibarını kaybetti. Hiçbir yerde dostumuz kalmadı. Üretim kalmadı. Son 3-4 ay içerisinde yabancıların aldığı konut sayısı 10 bin. Topraklarımız satıldı. Ali Babacan’ın dediğine göre 200 milyar doları bulamazsak işimiz çok kötü. Onu bulacak da insan kalmadı. Bence Tayyip Bey bütün bu sorumluluklardan kurtuluyor. Ağır yük Davutoğlu’na kalıyor. Bu hiç iyi olmayacak ve bunun faturasını da hep beraber ödeyeceğiz.

‘’DAVUTLUOĞLU BAŞBAKAN OLUP CHP’DE KONGRE

YAPILDIKTAN SONRA TÜRKİYE’DE ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK’’

Davutoğlu Başbakan ve CHP’de kongre olduktan sonra Türkiye’de siyasette çok şeyler olacağına inanıyorum. Bir kere dosyalar meydana çıkacak. Fezlekeler Meclis’te konuşulacak. Halk bunu anlayacak. Türkiye’de siyasette bugün AK Parti’nin o yüzde 50 güveni, dosyalar çıkınca çok daha düşebilir. Onların zayıflamasında Saadet Partisi’ne katılım gelir. Çünkü muhalefetin yapacağı bu kadar. Bu kadar yanlışa rağmen CHP yüzde 25’i geçemediyse bundan sonra zaten geçemez.  Halk bunlara umut bağlamıyor. Burada Saadet Partisi güçlenecek. 6-8 ay içerisinde çok şeylerin değişeceğine inanıyorum.

‘’AKP BUNDAN SONRA İLERİ GİDEMEZ’’

AK Parti bundan fazlaya gidemez. Recep Bey gibi AK Parti’yi ve insanları ikna edebilecek insan yok. Bu demektir ki oylar eksilecek. Ama bu çok ya da az eksilir. Bu da gelecek şartlar bunu tespit eder. Ama asla ileriye gitmesi mümkün değildir. Belki o günkü tabloda hükümet kuracak milletvekili dahi çıkartamaz.

‘’CHP’DE BUNDAN SONRA DA BİR ŞEY OLMAZ’’

CHP anlayışını değiştirdi. Eski CHP değil. Artık kendi ilkelerine uymayanları bile aday gösterip arkasından gidebiliyorlar. Tabii burada halkın durumuna göre kendilerine ayar çekiyorlar. Kılıçdaroğlu, kongre yapacağız diyenlere imza toplayın gelin demedi. Ben yapayım kongreyi dedi. Herhalde kendisine çok güveniyor, onları temizleyecek. Ama bu sistemde giderse ana muhalefette hiçbir şey olmaz. Ama ekonomiyi, halkın bulunduğu zor ortamları, ülkenin dış politikada, ekonomide yaptığı yanlışların üzerine gidip, çözüm önerisi koyarsa bir şeyler olabilir. Ama bugüne kadar öyle bir şey görmedik. Sadece şikâyet var.’’

‘’GENEL SEÇİMLERDE ADAYLARIMIZI BELKİ

SON GÜNE KADAR AÇIKLAMAYABİLİRİZ’’

Isparta’da adaylar çok önemli. Yusuf Ziya Bey üçüncü dönem seçildi. Isparta’da kamplaşma çok oldu. Şu seçilmesin bu seçilsin denildi. Tabii burada partilerin çıkaracağı adaylar çok önemli. Eğer adaylar halk tarafından sevilirse destek verilir.  Çünkü yerel seçimlerde il genel meclisi oylarıyla belediye başkanlık oylar çok farklı. Demek ki halk bazen değişim yapabiliyor. Günün şartlarına göre bu değişim olabilir. Isparta halkı kendi tercihlerini tercih eden bir halk. İlla sen gösterdin ben buna vereceğim demiyor. Son seçimlerde bunu gördük. Saadet Partisi olarak yerel seçimlerde adayımızı 1 yıl önceden açıkladık. Ama 2015 genel seçimlerinde adaylarımızı erken belirlemeyeceğiz. Çünkü hiç ummadığımız olayların olabileceğini tahmin ediyoruz.  Belki yasal sürenin son gününe kadar aday belirlenmeyebilir.’’

Bu haber 901 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...