SDÜ’de Yabancı öğrencide hedef Ortadoğu

28 Ağustos 2014 16:41

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi, 3 yıl önce sadece 325 yabancı uyruklu öğrencinin SDÜ’de eğitim gördüğünü bugün ise bu sayının 2000’lere ulaştığını belirterek, temel hedef kitlesinin Ortadoğu ülkeleri olduğunu söyledi.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Seydi, 3 yıl önce sadece 325 yabancı uyruklu öğrencinin SDÜ’de eğitim gördüğünü bugün ise bu sayının 2000’lere ulaştığını belirterek bu artışın uluslararasılaşma açısından büyük önem arz ettiğini söyledi. Bunun önemli bir rakam olduğunu belirten Seydi, ‘’Malum üniversitelerin bir yerel, ulusal, bir de uluslararası boyutu var. Uluslararasılaşma Yüksek Öğretimin temel unsurlarından biri. Uluslararasılaşmanın iki ayağı var. Birincisi yaptığınız konferanslar bilimsel toplantılar, diğeri üniversite bünyesindeki yabancı öğrenci sayısı. SDÜ son yıllarda önemli hamlelerde bulundu. Özellikle son iki yılda bu hamlemiz artarak devam etti ve ciddi anlamda meyvelerini verdi Isparta'nın yabancı öğrenciler açısından cazibe merkezi haline getirilmesi aynı zamanda devletimizin 2023 hedefiyle de örtüşüyor.

‘’SDÜ’YÜ DÜNYA MARKASI YAPMAK İSTİYORUZ’’

Tahminen dünyada 4 milyon yabancı öğrenci var. Bunlar dünyanın değişik üniversitelerinde eğitim alma amaçlı hareket ediyorlar. Bu anlamda Türkiye'de 190 civarında üniversite var. Toplam 40 bin civarında yabancı öğrenci Türkiye'de. 2023 hedefi bu sayıyı 100 bine çıkarmak. SDÜ olarak bu hedefe katkıda bulunmak istiyoruz. Biz aynı zamanda SDÜ'yü dünya markası haline getirmek istiyoruz. Ortadoğu coğrafyasında yaşıyoruz. Bizim temel hedef kitlemiz burası. Aynı zamanda Batı Avrupa ve Orta Afrika'dan da öğrencileri değerlendiriyoruz. Suriye'de, Irak'ta iç savaş bittiği zaman ciddi bir talep olacak. Çünkü bunlar kalkınma hamlesi içine girecekler, Yükseköğretimi yeniden yapılandıracaklar öğretim üyesine ihtiyaç duyacaklar ve ilk hedefleri Türkiye olacak. Türkiye'ye geldikleri zaman kardeş ülkede ortak değerleri paylaştıkları bir ülkede eğitim görmenin rahatlığı içinde olacaklar. Bizim son yıllarda yaptığımız hamleyle Irak'tan ciddi lisansüstü öğrenci üniversitemize geldi. Şu anda kabul bekleyen ve değerlendirmede olan öğrenci adayları var.  Bunların temel amacı Irak'ta öğretim üyesi ihtiyacını karşılamak ve biz bu ihtiyacı karşılamaya çalışıyoruz’’ dedi.

 

 

Bu haber 701 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...