Türk Eğitim-Sen’den suç duyurusu

28 Ağustos 2014 16:44

Türk Eğitim-Sen Isparta Şubesi tarafından, 4 yıllık görev süresi tamamlanmış okul müdürlerinin yeniden görevlendirilmelerine ilişkin puanlama sisteminde usulsüz davrandıkları gerekçesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 5 idareci hakkında görevi kötüye kullanma suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

İlimizde görev süresi dolup yeniden okul müdürlüğü için görevlendirme hakkı kazanabilmeleri amacıyla yapılan puanlama sonucu değerlendirmeye tabi tutulan 138 okul müdüründen 58'i, 75 ve üzerinde puan alarak yeniden görevlendirme hakkı kazandı. Yüzde 40'ı okuldan, yüzde 60'ı idarecinin bulunduğu ilçenin Milli Eğitim Müdürlüğü'nden aldığı puana göre yapılan sıralamaya Türk Eğitim Sen Şubesi'nden itiraz geldi.   

‘’KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’’

Türk Eğitim-Sen Isparta Şubesi, okul müdürlerinin değerlendirilmesiyle ilgili süreçte usulsüzlük olduğu gerekçesiyle Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli 5 idareci hakkında görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunmadan önce Adliye binası önünde gazetecilere açıklama yapan Sendika Şube Başkanı Ali Balaban, ‘’Okul müdürlerinin değerlendirilmesiyle ilgili süreç devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan puanlamaya tepkimizi ortaya koymuştuk. Bugün de bu değerlendirmede usulsüz davrananlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız. Gerek hukuki, gerek diğer konularda arkadaşlarımızın hakkını sonuna kadar aramaya devam edeceğiz. İnşallah hayırlı sonuçlar elde ederiz. Sürecin takipçisi olacağız. Isparta Valiliği'ne ilgililer hakkında soruşturma açılmasına izin verilmesi konusunda dilekçemizi sunacağız" dedi.  

‘’BİLGİ EDİNME YASASI’NDA HER ŞEY ORTAYA ÇIKACAK’’

Puan verilirken belli kriterlere göre verildiğini bu değerlendirmeler içinde idarecilerin hak ettiği birçok kriterde puan verilmediği kanaatinde olduklarını belirten Balaban, ‘’Tabi bu puanlamada kimlerin ne kadar puan verdiğini arkadaşlarımız Bilgi Edinme Yasasına göre Milli Eğitim Müdürlüklerinden isteyecek. O zaman ortaya çıkacak. Dikkatimizi çeken bazı olaylar var. Arkadaşlarımızın yaptığı başarılı çalışmalara rağmen hiç puan verilmediğini görüyoruz. 46 puan alan arkadaşımız var. 40 puan okuldan alsa geriye kalan 6 puanı Milli Eğitim'den almış ki bunun ölçüsü bu olmamalı. 100 puan alanlar var. Değerlendirme kriterleri içinde 'okul yönetimi ve denetim konusunda yayımlanmış eseri vardır' şeklinde bir kriter var. Biz böyle bir eseri olan arkadaşımızı duymadık. Varsa çıkıp belgelendirmesi gerekir. Yoksa da buna niye puan veriliyor. Bu kriterler okunmadan incelenmeden puan verilmiş kanaatine sahibiz. O nedenle arkadaşlarımızın bu konuda haklarını savunmak amacıyla ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haber 743 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...