“ ‘Tam Bağımsız Türkiye’ şiarımızla; özgür ve demokratik yurttaşlar olarak yaşamak istiyoruz”

29 Ağustos 2014 15:55

CHP Isparta İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Mert Karaman, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Karaman mesajında; “Yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunu, ulusumuzun bağımsızlığını ve Cumhuriyetimizin kuruluşunu işaret eden 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı hüzünle, özlemle ve yeniden zafer dileklerimizle hükümetin tüm dayatmalarına karşı kutluyoruz!

30 Ağustos Zaferi; yurdumuzu parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen emperyalist devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce Türk Milletinin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, yurtseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir.

Emperyalizme karşı mücadelemizin bu şanlı zaferini “kutlayamadığımız” bu günlerde belirtmek isteriz ki bizler; “Tam Bağımsız Türkiye” şiarımızla; özgür ve demokratik yurttaşlar olarak yaşamak istiyoruz. İşte bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk ve Kuvayı Milliyecilerden kutsal bir emanet olarak aldığımız Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkacak ve her türlü tehlikeye karşı canımız pahasına koruyacağız.

Gençliğe büyük önem veren Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin geleceğini Türk gençliğine emanet ederek dünyada benzeri görülmemiş bir davranış sergilemiştir. Bu emanete layığı ile sahip çıkmış olan Türk gençliği yurt toprağını, mevcut iktidarın tüm gerici, yozlaştırma çabalarına karşı; memleketi bölmek, kendine peşkeş çekmek, isteyenlere karşı; eğitim sistemini berbat edenlere karşı, adalet makamını baba-oğul ilişkisi içinde yürütenlere karşı; halkımızı işgal eden her türlü düşünceye karşı mücadele edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Ve bununla birlikte söz veriyoruz ki yeniden Cumhuriyet bayrağı yükseltecek, milli bayramlarımız yeniden kazanacağımız zaferler ile halkımızla birlikte daha coşkulu kutlayacağımız günlere kavuşacağız.

Tüm yurttaşlarımızın Zafer Bayramını en içten dileklerimizle kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Bu haber 726 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...