Ziraat Odası yeni yerinde hizmet verecek

29 Ağustos 2014 16:00

Halı Sarayı’nın son katında hizmet veren ve sürekli üyelerinden yer konusunda şikayet alan Ziraat Odası, yıllardır aradığı yeri sonunda buldu. Pirimehmet Mahallesi 1714 Sokak’ta 139 m2’lik bir dükkan satın alan Ziraat Odası, Kasım ayında yeni yerine geçmeye hazırlanıyor.

Şuanda Halı Sarayı’nın son katında hizmet veren Isparta Ziraat Odası, uzun çabaların ve uğraşların sonunda yer sorununu çözdü. Daha önce bir bina satın alma hedefinde olan ve bu yönde yoğunlaşan Ziraat Odası, bu amacına ulaşamayınca büyük bir dükkan arayışına başladı. Uzun arayışlar sonucunda Davraz Yaşam Hastanesi’nin arka tarafında Pirimehmet Mahallesi 1714 Sokak’ta yeni yapılan 139 metrekarelik bir dükkanı satın alan Ziraat Odası, artık 11 bin üyesine daha kolay ulaşılabilirliği olan yeni yerinde hizmet verecek.

320 BİN LİRAYA ALDIK

Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, mevcut Halı Sarayı’ndaki yerlerinden uzun süredir çıkmak istediklerini hatta üyelerinin de bu konuda şikayetçi olduğunu ve bundan dolayı da kendisinin üzüntü duyduğunu belirterek, “Yıllardır çok arzu etmiştik ancak bir türlü imkanımız olmamıştı. Yaşlı üyelerimiz buraya çıkamadıklarını bildiriyorlardı. Uzun arayışlar sonucunda çarşı merkezinde bir dükkan denk geldi. 320 bin liraya burayı aldık” dedi.

BİNA ALMAK İSTEDİK AMA PARAMIZ YETMEDİ

Öte yandan azim ve fikirlerinin bir bina almak olduğu ancak bunun için maddi imkanların yetersiz geldiğini dile getiren Kutlu, “bina almak için 700 bin lira paramız olması lazımdı. Biz 320 bin lirayı zor çıkardık. Yeni yerimiz Pirimehmet Mahallesi 1714 Sokak’ta 4-B/15’de bulunan139 metrekarebir dükkân. Burasını teslim ederiz dediler. Ben de daha erken teslim edilmesini istedim. Oraya asma kat yapılacak. Asma katta yönetim birimi olacak. Alt katta da hizmet verilecek” şeklinde konuştu.

KASIM’DA TAŞINMAK İSTİYORUZ

Diğer taraftan inşaatı devam eden yeni yerin firma tarafından kendilerine 2015 Ocak ayında teslim edileceğinin bildirildiğini belirten Bayram Kutlu, bu tarihi kabul etmediğini bildirdi. Yeni yere erken taşınmak istediklerini ifade eden Kutlu, “Üyelerimiz 2015 mazot ve gübre destekleme dosyalarını almaya başlayacak. Hiç olmazsa o sürece kadar taşınabilirsek çok iyi olacak. İnşallah bir an önce inşaat biter. Kasım ayında inşaat biter diye düşünüyorum. Yeni yerimizin altında bir de otopark yeri var. Bu yönden de iyi oldu” dedi. 

Bu haber 684 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...