BAKA’dan kalkınmaya ivme kazandıracak destekler

30 Ağustos 2014 12:56

Doğrudan Faaliyet ve Teknik Destek programları ile araştırma, planlama ve fizibilite çalışmaları ile eğitim faaliyetlerine destek verilecek

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya, Burdur ve Isparta’daki kalkınmaya ivme kazandıracak araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına destek sağlamak amacıyla 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) ile ‘eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama’ konularını içeren 2014 Yılı Teknik Destek (TD) çağrısına çıktı. 750 bin TL bütçe ayrılan DFD projelerine 30 bin ile 90 bin TL arasında, 400 bin TL bütçe ayrılan TD projeleri için de 15 bin TL’ye kadar hibe desteği verilecek.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Batı Akdeniz’deki kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların stratejik gelişme alanlarında yapacakları araştırma, planlama ve fizibilite hazırlanan 2014 Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) ve Teknik Destek (TD) programları için çağrıya çıkıldığını açıkladı. Doğrudan Faaliyet ve Teknik Destek programlarından Antalya, Burdur ve Isparta’daki valilikler, kaymakamlıklar, il özel idareleri, belediyeler, üniversiteler ile kamu kurumları kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu Çerçevesinde Kurulmuş Birlikler, İhracatçı Birlikleri yararlanabileceğini belirtti. Tuncay Engin, şöyle devam etti:

“BAKA, Antalya, Burdur ve Isparta’daki kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların bölgemizin stratejik gelişme alanlarında yapacakları araştırma, analiz ve rapor çalışmaları için Doğrudan Faaliyet Destekleri verecektir. Proje başına desteğin alt sınırı 30 bin TL, üst sınırı 90 bin TL’dir. Doğrudan Faaliyet Destekleri (DFD) toplam bütçesi 750’bin TL’dir. ‘Eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme’ gibi uygun faaliyet konularını kapsayan 2014 Yılı Teknik Destek (TD) çağrısı için de proje başına destek 15 bin TL’ye kadar hibe olarak verilecek. Ayrıntılar baka.gov.tr adresinde yayınlandı. Başvurular BAKA’ya yapılacaktır.”

2014’ün sonuna kadar başvurular kabul edileceğini ve başvuruların değerlendirilip kısa sürede sonuçlandırılacağını belirten BAKA Genel Sekreteri Engin, programda bütçenin son başvuru tarihi öncesinde tükenmesi durumunda, DFD ve TD son başvuru tarihini beklemeksizin 2014 yılı için tamamlanacağını ve yeni faaliyet teklifi alınmayacağının BAKA’nın internet sitesinden duyurulacağını kaydetti.

 

 

Bu haber 676 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...