“Uzaktan izlemeyin memleketinize sahip çıkın”

30 Ağustos 2014 13:03

*** ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kimsenin Isparta için elini taşın altına koyamaması üzerine fena patladı. İl dışındaki Ispartalı işadamlarına seslenen Başdeğirmen, “Karşıdan bakmayalım, fikir üretelim. Isparta’yı önemseyin. Memleketinizin ekonomisini takip edin. Gelişmeleri izleyin. Mümkün olduğunca da destek verin” dedi.

*** Öte yandan Isparta ticaretinin pamuk ipliğine bağlı olduğunu itiraf eden Başdeğirmen, “65 bin öğrencinin cep harçlığı ile yaşıyoruz. Öğrenci 3 ay tatile gidiyor, bizim iş bitiyor. Ticaretimiz pamuk ipliğine bağlı. Isparta'yı olması gereken yere götürmeliyiz. 202 bin nüfus bize yakışmıyor. Nüfus artışımız yılda 2000. Büyümemiz için üretmemiz lazım” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, göreve geldiği günden bu yana ilk defa bu denli sitemkâr konuştu. İlimiz ticareti üzerine de itiraflarda bulunan Başdeğirmen, Isparta’yı kurtarmak için çareyi il dışındaki Ispartalı işadamlarında aramaya başladı. Bu anlamda il dışında ticaret yapan Ispartalı işadamlarına önemli bir çağrıda bulunan Başdeğirmen, “Isparta’nın; Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya'da çok büyük iş hacmine sahip işadamları var. Biz de diyoruz ki UZAKTAN İZLEMEYİN. Memleketinize sahip çıkın” dedi.

“20 YIL ÖNCE YAPTIĞIMIZ OSB’Yİ DAHA YENİ DOLDURDUK”

Öte yandan özeleştiride de bulunan Başdeğirmen, “Şehir olarak çok sakin duruyoruz. Düşünün 20 yıl önce yaptığınız OSB'yi daha yeni dolduruyorsunuz. Isparta'da ilk 5 yıldızlı otele kavuşunca çocuk gibi sevindik. Antalya 5 yıldızlı otele alışkın, 1 taneye güler geçerler. Ama biz sevindik. Bölgemizde gelişmişlik farklarımızı ortadan kaldırmak istiyoruz. Ama zamanla olacak. Büyük balık her zaman büyük pastayı yiyor” diye konuştu.

“ISPARTA’YI ÖNEMSEYİN, BİRLİKTE FİKİR ÜRETELİM”

Diğer taraftan artık Antalya’nın sanayi olarak büyümemesi gerektiğini bu büyümenin Isparta ve Burdur’da olması gerektiğini ifade eden Başdeğirmen, şöyle devam etti; “Antalya'da OSB doldu. Turizm gelişti daha da gelişecek. Antalya sanayiye çok fazla girmemeli. Yeni bir OSB kurmamalı. Biz diyoruz ki, gelin sanayide Isparta ve Burdur'u değerlendirin. Isparta ve Burdur birlikte büyümeli, el ele büyümeli. Bu yüzden işadamlarımız karşıdan bakmasın, birlikte fikir üretelim. Isparta’yı önemseyin. Memleketinizin ekonomisini takip edin. Gelişmeleri izleyin. Mümkün olduğunca da destek verin.

“ÖĞRENCİ GİDİYOR BİZİM İŞLERDE BİTİYOR”

Bu arada Isparta’da en güzel yaptığımız sektör hizmet sektörü. 65 bin öğrencinin cep harçlığı ile yaşıyoruz. Öğrenci 3 ay tatile gidiyor, bizim iş bitiyor. Ticaretimiz pamuk ipliğine bağlı. Isparta'yı olması gereken yere götürmeliyiz. 202 bin nüfus bu bölgeye yakışmıyor. Nüfus artışımız yılda 2 bin. Bu yeterli değil. Büyümemiz için üretmemiz lazım.”

 

Bu haber 776 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...