Kurbanlık Pazarı hareketlendi

11 Ekim 2012 18:44

Isparta’da Kurban Bayramı öncesi Hayvan Pazarında hareketlilik arttı. Satıcılar fiyatların düşük olmasından yakınırken, alıcılar ise fiyatlardan memnun olduğunu bildirdi.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Isparta’da merkez Yazısöğüt Köyündeki Hayvan Pazarında canlılık yaşanmaya başladı. Canlı Hayvan Pazarında vatandaşları kurbanlık alma telaşı sardı. Sıkı pazarlıkların yapıldığı pazarda, bayrama kısa bir süre kala kimileri kurbanlıklarını alırken kimileri de fiyat araştırması yapıyor. Geçen yıla oranla büyükbaş kurbanlıklarda bu yıl düşüş gözlenirken, küçükbaş kurbanlık fiyatlarının yükseldiği gözlendi. Sabahın erken saatlerinde kurbanlıklarını pazara getiren vatandaşlar, bir yıla yakın süredir besledikleri hayvanlarını Türkiye’nin çeşitli illerinden getirerek satmak için çaba sarf ediyor. Hayvan pazarı büyük pazarlıklara sahne olurken, alıcılar bu yıl fiyatların düşük olmasından memnun olduklarını dile getirerek; “Fiyatlar tam istediğimiz gibi olmasa da bu yıl istediğimiz rakamlara yakın. Bu yıl herkes kurban kesip et yiyecek diyebiliriz. Satıcılar sattıkları hayvandan zarar ettiklerini söylüyor. Çok yüksek fiyata da satsalar yine zarar ettiklerini söyleyecekler. Bu yıl zengini de fakiri de kurban kesebilecek” dediler.

Hayvan satıcıları ise, kurban satışlarının iyi olmadığını, et ve yem fiyatlarında yaşanan artışın kendilerini etkilediğini söylediler. Kurbanlık satmak için pazara gelen Mehmet Aydemir; Şu an hayvan para etmiyor ama saman ve yem fiyatları arttı. Geçen yıl 6 bin liraya sattığımız hayvanı bu yıl 4 bin liraya zor satıyoruz. İnşallah Kurban Bayramı dolayısıyla elimizdeki hayvanları satabiliriz” dedi. 

Bu haber 2508 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...