Vatandaş bayram kutlamasına gelmedi!

1 Eylül 2014 16:09

Türk tarihinin onur ve bağımsızlık mücadelesi olan 30 Ağustos Zaferinin 92. yıldönümü cumartesi günü Hükümet Meydanı’ndaki törene resmi erkan ve protokol üyeleri tam kadro katılım gösterirken vatandaşlar aynı ilgiyi göstermedi. 92. zafer belki de Isparta’da en az katılımlı ve coşkusuz bir bayrama dönüştü.

Tarihimizin en büyük zaferlerinden 30 Ağustos Zafer Bayramı ve TSK Günü, cumartesi günü Isparta’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar saat 08.00'da Hükümet Meydanı'nda toplanma ile başladı. Buradaki kutlamalar saat 08.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle devam etti. Ardından saat 09.30’da ise tebrikat töreni düzenlendi. Buradaki törene Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ile protokol üyeleri ve az sayıda vatandaş katıldı.

HALK TATİLİ TERCİH ETTİ

Isparta belki de katılım bakımından en coşkusuz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yaşadı. Protokol üyelerinin ilgi gösterdiği törene, vatandaşlardan katılım çok az olurken, bu durum ‘Isparta halkı zaferi kutlamak yerine tatili tercih etti’ yorumlarına neden oldu.

PAROLASI ‘YA İSTİKLAL YA ÖLÜM’ OLAN BİR ZAFERDİR

Tebrikat töreninin ardından Vali Özkan, Belediye Başkanı Günaydın ve Garnizon Komutanı Kurutmaz, askerlerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bayrak şiirinin okunmasıyla devam eden programda Piyade Yüzbaşı Yasin Kip, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmasında 30 Ağustos Zaferi’nin önemini anlatan Kip, şunları söyledi: “Bugün mensubu olmaktan gurur duyduğumuz tarihi şan, şeref ve bağımsızlığın korunması yolunda kazanılan eşsiz zaferlerle dolu, yüce Türk milletinin ve onun bağrından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en büyük gurur günüdür. Bugün milletimizin makus kaderinin değiştiği, Anadolu’da düşmana son darbenin vurulduğu ve bir milletin yok olma sınırında gerçekleştiği bir zaferin 92. yıldönümü. Bu zafer yüce Türk milletinin şeref, haysiyet ve özgürlüğüne göz dikenlere karşı kükrediği, milli ve manevi değerleri için kadını, erkeği, yaşlısı ve genciyle göze aldığı, parolası ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ olan bir zaferdir. Bugün cepheye mermi taşıyan nenenin, 25’inde gibi savaşan dedenin, kundağında saçı bitmemiş yetimin, 15’indeki Ayşe’nin, şehit Mehmet’in günüdür.

ATATÜRK’ÜN ÖNDERLİĞİNDE GENÇ TÜRKİYE’NİN TEMELLERİ ATILMIŞTIR

92 yıl önce bu topraklarda her türlü zorluk ve imkânsızlığa rahmet Türk ulusunun bağımsızlık karakterini yansıtan ve bütün esir ulusların rehber edindiği ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde genç Türkiye’nin temelleri atılmıştır. Türk ve dünya tarihine yön veren bu unutulmaz zafer Ulu Önder Atatürk’ün kurtarıcısına inanmış, yüce Türk milletinin ve onun bağrından çıkan kahraman ordumuzun, o günün zor şartlar altında ve sınırlı imkanlarla, kendisinden silah ve sayıca üstün, ateş gücü bakımından çok güçlü bir orduyu yenerek, tarihe altın harflerle yazdığı bir destandır.

TSK SEVE SEVE CAN VERMEYE HAZIRDIR

Bugünün Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün dehası ile yüce milletimizin kanı ve canı pahasına kazanılmış, bu büyük zaferin üzerine kurulmuştur. Bugün bize uluslararası alanda güçlü ve itibarlı bir Türkiye kazandıran, büyük zaferi erkeği, kadını, genci ve yaşlısı ile meçhul kahramanlarını ve onları tuttuğu ışık ile karanlık yollardan geçirip, hedefe ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anma günüdür.92 yıl önce olduğu gibi bugün de Türk Silahlı Kuvvetleri milletin emrinde, vatanın bağımsızlığı, milletin namusu ve şerefi için her türlü zorluğa göğüs germeye ve seve seve can vermeye hazırdır.”

Konuşmanın ardından geçit töreni düzenlendi. Geçit göreninde askerler ve askeri araçların yanı sıra gaziler, belediye ve kamu kurumlarının araçları da geçit yaptı. Geçit sırasında Vali Özkan, Belediye Başkanı Günaydın ve Garnizon Komutanı Kurutmaz, ayakta selamladı.

 

 

 

 

 

Bu haber 1125 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...