“AK Parti Yalvaç’ta başkasını gösterse de kaybedecekti!”

3 Eylül 2014 15:22

Yalvaç eski Belediye Başkanı Tekin Bayram, yerel seçimleri neden kaybettiğini açıkladı. Bayram, cemaatin ve AK Partililerin kendine oy vermediğini belirterek “Ben anketlerde AK Parti’den önce yüzde 57 idim, AK Parti’ye geçtikten sonra yüzde 37’ye düştüm. DP’den devam etsem kesin başkandım” dedi.

Yalvaç eski Belediye Başkanı Tekin Bayram, yerel seçimlerin üzerinden 5 ay geçtikten sonra ilk kez konuştu. Bayram ilk olarak Ak Parti’ye neden geçtiğini ve seçimi neden kaybettiğini açıkladı. Ardından Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e yüklenen Bayram, önemli iddialarda bulundu.

“DP’DE KALSAYDIM KESİN BAŞKANDIM”

Kendisinin demokrasiye inanmış bir kişi olduğunu ifade eden Bayram, “Seçimin sonucundan hiç rahatsız değilim. Halk ani kararlar verebilir. Ben anketlerde AK Parti’den önce yüzde 57 idim, AK Parti’ye geçtikten sonra yüzde 37’ye düştüm. DP’den devam etsem kesin başkandım. Çünkü MHP’nin alacağı oy 2 bin küsur, AK Parti’nin alacağı oy 3 bin küsur olurdu. AK Parti cemaat olayından dolayı cemaat bana oy vermedi. Sonucunda seçim böyle oldu. Burada Tekin Bayram mı kaybetti? Hayır. Tekin Bayram kazandı. Ne kazandı? Sağlığını kazandı” dedi.

“AK PARTİLİ OLANLAR BİLE BANA OY VERMEDİ!”

Öte yandan yerel seçimde AK Partili olanların bile kendine oy vermediğini ileri süren Bayram, “Benden dolayı da vermediler. Estirilen havadan dolayı da vermediler. 25 yıldır Yalvaç’tayım. 20 yıldır hizmet vermişim. Öyle ya da böyle herkes bana 1 kez oy vermiş. Seçimin kaybedilmesinde suçlu aramıyorum. Suçlu varsa o da benim” diye konuştu.

“SAYIN BAŞBAKANIN ADAY GÖSTERDİĞİ BİR İNSANA BİR VEKİL

BEN SENİ İSTEMİYORUM DİYORSA ONDAN HAYIR GELİR Mİ?”

Diğer taraftan Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e yüklenen ve neden AK Parti’ye geçtiğini anlatan Bayram, şöyle devam etti; “Merkezi iktidardan rutin şeyler geliyordu. Ama Yalvaç’taki sorunların çözülmesi için iktidar elinin değmesi gerekiyordu. Bu yüzden iktidarın yanında olmak istedim. Fakat suç Tekin Bayram’da havası yaratmaya çalıştılar. Süreyya Sadi Bilgiç ‘Yalvaç’ta Tekin Bayram yüzünden kaybettik’ demiş! O zaman Isparta’da neden kaybetmiş? Sayın Bilgiç, babasının adını kullanarak AK Parti’nin gücüyle milletvekili oluyor. Ben artık Isparta’nın uyanmasını istiyorum. Dışarıdan gelen ithal adaylardan vazgeçsinler. Süreyya Beyin yüzüme söylediği ben seni istemiyorum dedi. Sayın Başbakanın aday gösterdiği bir insana bir vekil ben seni istemiyorum diyorsa ondan hayır gelir mi? Şarkîkaraağaç ve Eğirdir ne oldu? Süreyya Bey Şarkîkaraağaçlı. Benim vicdanım rahat. Ben Yalvaç’ı Yeni Yalvaç yapmışımdır. 2 nedenle AK Parti’ye geçtim; Birincisi 17 Aralık süreci ikincisi ise Yalvaç’a hizmet gelsin diye.

“AK PARTİ BAŞKA ADAYLA ÇIKSAYDI DA YALVAÇ’TA DA KAYBEDECEKTİ”

Bir önceki seçimde 3 bin küsur AK Parti oy aldı. Şuanda orada bir parti yok.  Yalvaç’ta MHP kazanmadı. Bu seçim ne parti seçimi ne de Tekim Bayram seçimiydi. Tekin Bayram olarak ben kazandım. Sağlığımı kazandım. Yorgunluğumu, stresimi attım. Yalvaç 2004’te de birçok şeyi kaybetti. Keşke ben olmasaydım da Yalvaç kazansaydı.

“ISPARTA’NIN İKTİDAR VEKİLLERİ SORUNLARI YUKARIYA GÖTÜRMEMİŞ!”

Bu arada Sayın Cumhurbaşkanının Isparta’yı ayırdığını düşünmüyorum. Ama nelerin yapılması konusunda milletin vekillerinin bunu yapması gerekiyor. MÜSİAD’ın Erzincan toplantısına bir rapor götürüldü. Sayın Bakana sorunlar iletildiğinde ben bilmiyorum bunları demiş. Vekillere de neden bunları getirmiyorsunuz diye kızmış.

“MÜSİAD’IN ISPARTA’YA KURULMASI BÜYÜK BİR ŞANS”

Son olarak MÜSİAD’ın kurulması Isparta için bir şans. Isparta’nın sorunları MÜSİAD aracılığıyla Ankara’ya götürülebilir. Isparta’da kanalların çalıştırılması lazım. Sayın milletvekilleri bu kanalların çalıştırılmasından rahatsız. Gelecek seçimi düşünüyorlar. Ben hiçbir zaman seçimi düşünmedim.”

 

 

 

Bu haber 864 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...