“Antalya İl Başkanı gizlice Isparta’ya gelerek Kılıçdaroğlu için imza toplamaya çalıştı”

3 Eylül 2014 15:31

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, kurultay öncesi Genel Başkanlık için Muharrem İnce’ye destek açıklaması yapmasının ardından Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini ileri sürdüğü Antalya İl Başkanı Devrim Kök’ün Isparta’ya gizlice gelerek delegeleri etkilemeye çalıştığını iddia etti.

CHP’de işler iyice kızıştı. 5 Eylül’de gerçekleştirilecek olan Genel Başkanlık seçimi öncesi özellikle ilimizde sular kaynamaya başladı. CHP İl Başkanı Vedat Şenol, dün gazetemize yaptığı açıklamada şok bir iddiada bulundu.

“8 DELEGEMİZDEN 6’SI KESİN İNCE’Yİ DESTEKLİYOR”

İlk olarak gazetelerde çıkan “8 delegenin 4’ü Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek” haberine açıklık getiren Şenol, “Bilindiği gibi vekilimiz Ali Haydar Öner, Genel Başkanı desteklediğini açıkladı. Kendisi doğal delege. Bizim delege grubumuzda değil. 8 arkadaşımdan destek anlamında 6 arkadaşımın net fikir bildirdiğini biliyorum. Geriye 2 arkadaş kalıyor. Onlara da destek baskısı yapmadık. Onlardan birisinin Ali Haydar beyle Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini biliyorum. Diğer arkadaş da ben kararımı vermedim şeklinde bir görüşü var” dedi.

“ANTALYA İL BAŞKANI GİZLİCE ISPARTA’YA GELEREK

KILIÇDAROĞLU İÇİN İMZA TOPLAMAYA ÇALIŞMIŞ”

Öte yandan önemli bir iddiada bulunan Şenol, Antalya İl Başkanı Devrim Kök’ün, geçtiğimiz hafta gizlice Isparta’ya gelip, Kılıçdaroğlu için imza toplamaya çalıştığını ileri sürdü. Şenol, “Delege arkadaşlara ‘Oturup konuşalım, ben görevlendirildim’ demiş. Isparta İl Örgütü ve il başkanı dururken, Antalya İl Başkanının bu şekilde çalışma yapması gayri ahlakidir, şık değildir, yakışık almaz. Ben Antalya İl Başkanına da mesaj çekerek, yaptıklarının şık olmadığını bildirdim. Ben Antalya’ya giderek, onların delegeleriyle konuşuyor muyum? Ayrıca arkadaşlarımıza ‘Her iki adaya da imza verebilirsiniz bunun bir mahsuru yok’ denilmiş. Böyle bir şey olamaz? Ben özgür iradesiyle çıkıp ben genel başkanı destekliyorum diyen delegeye nasıl baskı yapabilirim? Ya da elin delegesine nasıl baskı yapabilirim?

Antalya İl Başkanının yaptığı çok yanlış bir şey. Sonra Isparta’yı böldük, 4, 4 olacak haberleri yaptırılıyor. Isparta’da kurultay delegeleri özgür iradeleriyle 6’sı İnce’ye destek konusunda fikir bildirdiler. Isparta’da oluşan bu havayı yok etmek için manipülatif olaya girildi ve basını kullanmaya kalktılar. Demek ki Muharrem İnce’nin kazanma ihtimali çok yüksek. Böyle bir telaş var. Antalya İl Başkanına kendi şehriyle ilgilenmesini tavsiye ederim. Antalya’nın şuanda yarısından fazlası Muharrem İnce’yi destekler noktaya geldi. Kurultay delegeleri sosyal medyadan İnce’ye destek açıklaması yapıyor. Halk ve parti tabanından da destek var.  Böyleyken genel merkez baskısıyla, çeşitli vaatlerle delegeleri baskı altına almaya çalışmak ahlak dışıdır. CHP hak ettiği şekilde yeni bir yönetime kavuşacaktır. CHP artık iktidara koşan bir parti olacaktır. İkinciliklerle mutlu olmayı bilen insanlar ve parti olmaktan çıkacaktır” diye konuştu.

“EĞER HİÇBİR ELEŞTİRİ OLMAYACAKSA O ZAMAN İNSANLAR

AKP’YE GİTSİN, ORADA BİAT KÜLTÜRÜ VAR”

Son olarak kendine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “Seçimden sonra kimse kusura bakmasın muhaliflere acımayacağım” sözü hatırlatılan Şenol, “Biz demokratik hakkımızı kullanıyoruz. Bizim yaptığımız partiye zarar vermiyor. Eğer hiçbir eleştiri olmayacaksa o zaman insanlar AKP’ye gitsin, orada biat kültürü var. Ben il başkanıyım. Bugün partiye zarar veren faaliyetleri engellemek için mücadele veriyoruz. Ama parti içi demokrasi, partideki gelişmelerle ilgili görüş bildirmek, partinin menfaati için fikirler önermek, tabii bunlar gerekli yerlerde yapılacaktır. Genel merkezin fikirlerine karşı çıkan insanlar görüş bildirebilir. Adayımızın belirlenme sürecini eleştirdik. Ama belirlendikten sonra arkasından durduk ve çalıştık.”

 

 

Bu haber 700 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...