‘AB Isparta’ya geliyor’ Konferansı

4 Eylül 2014 16:14

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi (VABpro)”; Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamında, toplam bütçesi 1 milyon 950 bin Avro olan ve Isparta’da da uygulanan proje için “AB Isparta’ya Geliyor” konferansı düzenlendi.

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi (VABpro)”; Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamında, Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde gerçekleştirilen projelerin tam olarak hayata geçirilmesi, takibinin sağlanması ve halk nezdinde AB’ye üyelik sürecimizin daha sağlıklı anlaşılabilmesi için Valiliklerin AB ile ilgili konularda hizmet kapasitesinin artırılması amacıyla geliştirildi. Söz konusu proje ile İl AB Daimi Temas Noktaları ve İl Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurullarının etkinliklerinin ve Valilik AB birimlerinin teknik ve idari kapasitelerinin artırılması ile Valiliklerin AB’ye üyelik sürecimiz konusunda ilde önder kuruluşlar haline gelmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Proje kapsamında dün İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda “AB Isparta’ya Geliyor’ konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa Vali Vahdettin Özkan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sanem Baykal ve Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Reşat Uğur Karacan da katıldı.

HAYATIMIZIN ETKENLERİNİN STANDARTA

BAĞLANMASI İÇİN BU PROJEELR ÖNEMLİ

Vali Vahdettin Özkan, projenin önemli olduğunu belirterek, “Bu vesile ile bu çalışmanın bereketli geçmesini diliyorum. Gerçekten sosyal refah seviyesinin yükseltilmesi bireysel ve sosyal gelişme çevresel değerler başta olmak üzere değerlerin korunması ve geliştirilmesi dünya standartlarına ulaştırılması evrensel değerlere ulaştırılması bireysel olarak bizim ihtiyacımız. Bu ihtiyacı gidermek için dünyanın edinmiş olduğu tecrübelerin toplumumuzda uygulanması kendi faydamız açısından başvurmamız gereken yollardır. Esasen hukuk sisteminin iyileştirilmesi ve ekonomik sosyal iyileştirme faaliyetlerinin en önemli iyileştirme amaçlarından uygulamalardan birisi AB birliğinin edinmiş olduğu tecrübelerdir. Hayatımızdaki tüm etkenler ile ilgili bunların hepsinin belli bir standartlara bağlanması ve izlenmesi açısından bu projeler önemlidir” dedi.

TOPLAM BÜTÇE 1 MİLYON 950 BİN LİRA

Öte yandan toplam bütçesi 1.950.000 Avro olan söz konusu proje 20 pilot İlde uygulanıyor. Pilot İller Adıyaman, Aksaray, Amasya, Antalya, Bartın, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Isparta, İstanbul, Karaman, Kahramanmaraş, Manisa, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon ve Yalova. . Uygulamasına 12 Aralık 2012 tarihinde başlanan proje, 24 ay sürecek.

 

 

 

 

Bu haber 718 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...