Eğitim için sağlıklı beslenme uyarısı

8 Eylül 2014 17:11

Uzmanlar güne yeterli ve dengeli kahvaltıyla başlamanın öğrencilerin başarısını artırdığını söyledi.

Uzmanlar, güne yeterli ve dengeli kahvaltı ile başlamanın öğrencilerin okul başarısını artırdığını söyledi.

Uzmanlar, yeni eğitim - öğretim dönemi başlarken, öğrencilerin dengeli ve yeterli beslenmelerinin gelişimlerinin yanı sıra okul başarılarını da olumlu etkileyeceğini vurguladı.

Öğrencilerin yaz tatili dönemini tamamladığına dikkati çeken uzmanlar, zorlu ve yorucu eğitim döneminde beslenmenin öğrenmedeki güçlüğü azalttığını kaydetti.

Öğrencilerin yetersiz ve dengesiz beslenmelerine bağlı olarak derslerindeki dikkat ve algılama sürelerinin azaldığına işaret edenuzmanlar, şu ifadeleri kullandı:

"Öğrencilerimiz dengesiz beslendiğinde öğrenmede güçlük çektikleri bilimsel çalışmalarla da ortaya konulmuştur. Ebeveynlere, ardından öğretmenlere, çocuklara temel beslenme bilgilerinin verilmesi önemlidir. Öğrenilen bilgiler davranışa dönüştürülmelidir. Çocukların özellikle kemik ve diş gelişimi için her gün 2-3 su bardağı kadar süt veya yoğurt, 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir tüketmeleri önemlidir. Ayrıca, çocukların bağışıklık sistemlerinin daha dirençli olması için her gün 5 porsiyon taze sebze veya meyve tüketmelerini öneriyorum."

Öğrenciler için en önemli öğünün kahvaltı olduğunu vurgulayan uzmanlar, bütün gece süren açlıktan sonra vücudun güne başlamak için enerjiye gereksinim duyduğunu hatırlattı.

Kahvaltı yapılmadığı takdirde dikkat dağınıklığı ve zihinsel performansta azalma yaşandığına değinen uzmanlar, açıklamasında "Güne yeterli ve dengeli yapılan bir kahvaltı ile başlamak öğrencilerin okul başarısının artmasında son derece önemlidir. Çocukların her sabah düzenli olarak kahvaltı yapma alışkanlığı kazanmalarına özen gösterilmelidir. Dengeli bir kahvaltı için süt, peynir, haşlanmış yumurta, bal, ceviz, taze meyve tüketilmelidir" ifadelerine yer verdi.

 

Bu haber 777 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...