Daha büyük başarılara imza atılacak

8 Eylül 2014 17:18

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Isparta Belediyesi’nin de sponsor olduğu ve TÜBİTAK tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışına katıldı. Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 42 aracın katıldığı yarışta, SDÜ Teknoloji Kulübü “Cimri Mobil” adlı elektrikli araçla beşinci oldu.

Isparta Belediyesi’nin sponsorluğunu yaptığı proje kapsamında görev alan öğrenciler ile SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Kayacan ve Fizikçi Uzman Hidayet Yıldız, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı desteklerinden dolayı makamında ziyaret ederek teşekkür etti.

Beraberinde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Seren Yüksel, Ferdi Alakuş, Selahattin Özhan ve Burak Hoşafçı ile birlikte Başkan Günaydın’ı ziyaret eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Kayacan, Isparta Belediyesi’nin öğrencilerin önünü açacak bir kaynak temininde bulunduğunu söyledi. Böyle bir yarışmaya ilk kez katılmalarına karşın birçok üniversiteyi geride bıraktıklarını söyleyen Kayacan, araçla ilgili ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Kayacan, çalışmaların artarak devam ettirileceğini belirterek “Enerjiyi üretmek kadar tüketmekte çok önemli. Bu yarışlarda 5. olarak iyi bir performans sağlandığını düşünüyoruz. Verdiğiniz ekonomik destek önemli. Desteklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

SDÜ öğrencileri tarafından teşekkür plaketi sunulan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, daha başarılı çalışmalara imza atılacağına olan inancını belirtti. Günümüzde enerji kaynaklarının üretilmesi ve kullanımının çok önemli olduğundan da bahseden Başkan Günaydın, “Öğrencilerimizin ve sizlerin daha başarılı hizmetlerinin olacağına inanıyorum. Desteklerimiz devam eder. Yeter ki, öğrencilerimiz yeni çalışmalarına ve icatlarına devam etsin. Cimri Mobil sizlere ve ülkemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 798 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...