Kadir Dal önerdi Başkan Günaydın ‘’Dediklerinizi dikkate aldık’’ dedi

8 Eylül 2014 17:28

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kadir Dal, Belediye önüne yapılacak olan yeraltı katlı otoparkın kazık temel atılarak yapılacağını ve bu yüzden maliyetli olacağını belirterek yeni bir öneride bulundu. Başkan Günaydın da ‘’Önceden dediklerinizi dikkate aldık. O konuşmalar bize fayda sağladı’’ dedi.

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Kadir Dal, Eylül ayı son oturumu kapandıktan sonra gündem dışı söz alarak Belediye önüne yapılacak olan yeraltı katlı otopark projesiyle ilgili yeni bir fikir önerdi. Otoparka karşı olmadıklarını ancak belediyenin önündeki otoparkta kazık temel uygulaması yapılacağından dolayı maliyetin çok yüksek olacağını bildiren Dal, ‘’Bunu daha belediye ile bütün değerlendirelim diye konuşmuştuk Ama siz yine aynı bu projeyi öndeki otopark olarak değerlendirmişsiniz. 113 Cadde ve Kunduracılar Sitesi’nin oradaki otoparkların yapımı daha ucuz ve otopark sayısı daha çok. O yüzden otoparklar buraya kaydırılmalı. Belediye ise kentsel dönüşümle beraber bütün olarak ele alınıp, otopark ve belediye binası veya iş hanı olarak kullanılmasını öneriyoruz. Çünkü belediye binası 1974’te yapıldı diye biliyorum. Bu yollarda kazık temel atılacağından maliyet çoğalacak. Daha ucuza daha büyük hizmet yapılsın. Bu para hepimizin parası. Belediye binası ve karşısındaki binalar eski. Buralara kazık temel atılacak. Bu sıkıntı olabilir’’ dedi.

‘’ÖNCEKİ KONUŞMAMIZI DİKKATE ALDIK VE BİZE FAYDA SAĞLADI’’

Öte yandan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Dal ile daha önce yaptıkları konuşmayı dikkate aldıklarını ve kendilerine fayda sağladığını söyledi. Belediyenin altında bir miktar genişletme yaptıklarını ve konuşmadan sonra doğu bölümünde de bir kısım genişlemeye gittiklerini belirten Günaydın, ‘’Belediyenin altında 40 araçlık yer vardı şimdi 150 araç alıyor. Belediyeden Kaymakkapı’ya kadar park etmiş araçları saydığınızda 60 tanedir. 61 değildir. Şimdi 150 aracı oraya alıyoruz. 160 araçta yaptığımız yere alacağız. Ama ileride olur ya bu bina yıkıldığı zaman, buranın ölçümleri daha netleşmedi. Belki burayı da yıkacağız. İniş rampasını o yüzden düzeltiyoruz. Orayla yeni yerleri bağlamış olacağız. Sizin sözünüz üzerine bunlar da düşünüldü’’ şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 774 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...