‘’Meclisi siyasi fantezilerinize alet edemezsiniz!’’

8 Eylül 2014 17:33

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, İl Genel Meclisinde muhalefetin önergelerine hep reddeden Ak Parti’yi eleştirdi. İl Genel Meclisi’nde keyfi bir yönetimin olduğunu ileri süren Yalçın, ‘’Tatile kadar sesimizi çıkarmadık ama bundan sonra alınan tüm kararların üzerine gideceğiz. Isparta AKP’lilerin siyasi fantezilerine heba edilecek kadar bizim için önemsiz değil’’ dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, İl Genel Meclisi’nde ard arda önerge şoku yaşanması sonrası fena patladı. AK Parti’nin muhalefetin önergelerini keyfi yere sürekli reddettiğini ileri süren Yalçın, şunları söyledi;

‘’ANLAMSIZ ŞEKİLDE REDDEDİYORLAR’’

Her dönemin kendine özgü kuralları ve prensipleri olur ama 30 Mart yerel seçimlerinden sonra bu dönem farklı bir yönteme gittiler. İl Genel Meclisi’nde köylerin sorunlarından bihaber olan iktidar partisi köylerimizin ve kırsalın bütün sorunlarıyla ilgilenen MHP’li Meclis Üyelerinin almış oldukları kararları neticesinde, gerekli birimlere iletmelerine rağmen sonuç alamadıkları konuları önerge ile iç tüzük gereği haklarını kullanarak gündeme getirmelerine AKP tarafından anlamsız şekilde bu önergeler reddediliyor.

‘’İŞİN GARİP TARAFI REDDETTİKLERİ ÖNERGELERİ BİR

SÜRE SONRA KENDİLERİ GETİRİP ONAYLIYORLAR!’’

Aynı önergeyi belli bir zaman sonra kendileri getiriyorlar, biz kabul oyu veriyoruz. Normal şartlarda henüz gündeme gelmemiş bir işi bu yöntemlerden geçtikten sonra çözümsüz hale sokuyorlar. İl Genel Meclisi’nde bugüne kadar zaman tanıdık. Özellikle tatilden önce bir şey söylemedik ama bundan sonra alınan tüm kararların üzerine gideceğiz. Biraz keyfi bir yönetim var. Sanki Isparta ilinde millete hizmet eden bir Meclis değil de, siyaseti yönlendiren ve siyasetin içerisinde AKP’ye puan kazandırmak isteyen bir anlayış var. Bu anlayışın normal olmadığını düşünüyoruz. İl Genel Meclisi’nin yakından takip ettiğimiz çalışmalarını, bundan sonra da kamuoyunda şiddetli bir şekilde eleştirerek, karşısında duracağız. Maalesef bu İl Genel Meclisi’nde dağ fare doğurdu. Çok beklentimiz vardı ama iktidar partisi, bu beklentilere cevap veremeyecek bir anlayış ve yönetimle bugüne kadar getirdi. Ya kendilerini düzeltecekler ya da biz kendilerinin ne yaptıklarını kamuoyuna basın yoluyla paylaşacağız.

‘’AĞABABALARI ANKARA’DA NE YAPIYORLARSA

ONLAR DA BURADA BENZERİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR’’

Ağababaları Ankara’da ne yapıyorlarsa onlar da burada benzerini yapmaya çalışıyorlar. Yönetmelikte böyle bir şey varmış. Önergeleri belli süre içerisinde Meclis Başkanı kabul edebiliyor, okutturuyor veya okutturmuyor gibi bir maddeden faydalanıyor. Bunların demokrasi anlayışı budur. İşlerine geldiği zaman kanun, hukuk tanımayanlar, hemen aleyhlerinde olduğu zaman hemen kanundaki daha önce yazılan ince, küçük nüansları dile getirerek, engelleme peşindeler. Meclis Başkanı değil, kim olursa olsa aynı şeyi yapmaya devam ederlerse biz Ispartalı hemşerilerimizle bunu paylaşmaya devam edeceğiz. Isparta AKP’lilerin siyasi fantezilerine heba edilecek kadar bizim için önemsiz değil. Bundan sonra tepkimizi ve demokratik hakkımızı en üst seviyede kullanacağız.

‘’BELEDİYE MECLİSİNDEKİ AK PARTİLİ ÜYELERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ’’

Belediye Meclisi’nde bugüne kadar böyle bir durum yaşamadık. Ama bundan sonra yaşanmayacağı anlamına gelmez. Bu uyumlu davranışlarına da teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da bu şekilde devam etmesini temenni ediyoruz.’’

 

Bu haber 681 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...