Yemin Töreni Isparta’yı hareketlendirdi

8 Eylül 2014 17:34

Isparta-Eğirdir yolu dün en hareketli günlerinden birini yaşadı. Evlatlarının yemin törenini yerine izlemek için Türkiye’nin dört bir yerinden gelen aileler askeriyenin önüne akın etti. Binlerce araç Migros kavşağından İpek Mobilyanın da ilerisine kadar yolları doldurdu.

Isparta’nın bacasız fabrikası askeriye dün yemin töreni dolayısıyla oldukça hareketliydi. Girişi Eğirdir yolu üzerinde olan askeriye binlerce asker ailesinin ağırladı. Katılım o kadar yoğundu ki araç parkı Migros kavşağından başladı İpek Mobilyanın da ilerisine kadar sürdü. Karşılıklı yaklaşık2 kmaraç parkının bulunduğu yemin töreninde dışarıya mini bir pazar alanı bile kuruldu.

YİYECEK, İÇECEK, GÜL MAMÜLLERİ SERGİLENDİ

Binlerce ailenin Isparta’ya gelişini değerlendirmek isteyen esnaf askeriyenin önüne erken saatte kamp kurdu. Onlarca esnaf yemin töreni öncesi ve sonrası Isparta’nın geleneksel ürünlerini satmaya çalıştı. Aynı zamanda pazarda yiyecek ve içecekler de mevcuttu.

EMNİYET EKİPLERİ GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI

Öte yandan emniyet ekipleri deyim yerindeyse mahşer yerine dönen alan için harekete geçti. Birçok polis yolun güvenliğini sağlamak için can siparane çalıştı.

YEMİN TÖRENİ BİTTİ ÇARŞI KARIŞTI

Diğer taraftan yemin töreni sonrası evlatlarını yanlarına alan aileler çarşı merkezine akın etti. Binlerce araç bir anda şehir merkezine giriş yapınca çarşı bir anda karıştı. Emniyet ekipleri burada da trafiğin akışını sağlamak için yoğun çaba sarf etti.

UZUN BİR ARADAN SONRA ESNAF DERİN BİR NEFES ALDI

Bu arada öğrencilerin de gitmesiyle yaz aylarını belki de zararla kapatan çoğu esnaf yemin töreniyle birlikte derin bir nefes aldı. Dükkanlar yaz aylarının en yoğun günlerini yaşadı.

Bu haber 701 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...