Yalvaç Çetince’de Seracılık masaya yatırıldı

8 Eylül 2014 19:36

Yalvaç İlçesi Çetince Köyünde seracılıkta Çetince’nin bir marka olması ve gelişmesiyle ilgili geniş katılımlı çiftçi toplantısı düzenlendi.

Toplantıya; Isparta Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şub Müdürü Suat Uçman, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ayhan Yaman, Koordinasyon v. Tarımsal Veriler Şube Müdürü Osman MESCİ ve Yalvaç İlçe Tarım Müdürü Osman Elmacı ve ilgili teknik personel ile 67 çiftçi katıldı.

Çiftçi toplantısında; Isparta Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen çiftçilerle yaptığı görüşmede "Çetince köyünde 3-4 yıllık gibi kısa bir süre içerisinde yaklaşık 300 dekarlık sera alanın ulaşmıştır. Çetince’nin seracılıkla birlikte değişen ve gelişen yüzünü tanıtmak önemlidir. Sera üreticileri üretimden pazarlamaya kadar kooperatif çatısı altında hareket ettikleri takdirde sorunlarının büyük bir kısmını çözeceklerdir. Seracıların üretim ve pazarlama aşamasındaki tüm sorunlarının bu toplantıda eli alınmasının bu sorunların İl Müdürlüğü ve diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla koordine edilerek çözüme katkıda bulunabileceklerini ifade etti. Çetince’ de mevcut seralarda yetiştirilen ve ekonomik öneme sahip domates ve özellikle salatalığın marka haline getirilmesi önemlidir. Marka oluşturma çalışmasında Isparta Gıda Tarım Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğü, çiftçi, kooperatif, ve diğer sivil toplum örgütleriyle beraber çalışacağını” söyledi.

Toplantıda Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı İsmail Poyraz ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Mahmut Barış Aydın “Çetince’de seracılıkla uğraşan bütün çiftçilerin kooperatife üye olması gerekmektedir. Seracılıkla ile ilgili bütün tarımsal girdiler kooperatif kanalıyla temin edildiğinde ve pazarlamada kooperatif aracılığı ile yapıldığında ortaklarının menfaatine olacaktır Birlikten güç doğacağını” söylediler.

Gerçekleşen toplantı sonunda köydeki bir sera üreticilerle birlikte gezildi.

Bu haber 1342 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...