‘’Isparta’da kontenjan sorunu yok’’

8 Eylül 2014 19:42

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, ilimizde ortaya çıkan 2900 boş kontenjanın aslında olmadığını okul dönüşümleri sırasında suni kontenjanların oluştuğunu yoksa fiili bir sıkıntının yaşanmadığını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, 2014-2015 eğitim-öğretim yılı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Yeni eğitim yılına hazır olduklarını ve okullarda boş kontenjanların olduğu yönünde bir algının oluştuğunu ancak fiili olarak herhangi bir boşluğun bulunmadığını bildiren Can, ‘’Eğitim bir yolda olmaktır. Eğitim bir yere varmak değildir. Biz sürekli yoldayız. Sürekli hazırlık içerisindeyiz. Her zaman eksikliklerimiz ve eleştirdikleri noktalar olacak. Biz de bu eksikliklerimizi gidermek için uğraş sarf edeceğiz. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarımıza lojistik destek sağlayan bir kurumuz. Esas okullarda hazırlığı yapan okul idarecileridir. 2900 boş kontenjan boşluğu var. Onlar zaman içerisinde dolacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı geçen yıl girilen kontenjandan aşağı girilemez dedi. Bizim Sanayi Meslek Lisesi’ndeki 4 şubede toplam 74 öğrencimiz var. Bu sene girilen kontenjan sayısı 270. Ben bunu düşürün dedim ama geçen yıl da 270 girilmiş. Boş olan kontenjanlar genellikle suni kontenjan belirlenmesinden kaynaklanıyor. Yoksa fiili durumda sıkıntı yok. Biz okul dönüşümü yaptığımızdan dolayı kontenjanı fazla girdik. Fazla olursun da gelmesin. Ama az olursa öğrenci dışarı da kalırsa sorun yaşanır’’ dedi.

‘’PANSİYON SORUNUMUZ YOK’’

Öte yandan yatılı okullarda pansiyon sorunu yaşandığı şeklinde iddialara da cevap veren Can, ‘’Şuan merkezden bize yansıyan bir pansiyon sorunu yok. Sadece Yalvaç’ta var. Yalvaç’ta pansiyonlu olan okullarımıza öğrenci alıyoruz. Puan sıralamasına göre öğrenciler pansiyona yerleşiyor. Ama biz orası bir ilçe olduğu için gelen öğrencilerin tamamını pansiyona yerleştirme çabası içerisindeyiz. Sayın Valimiz de bu konuda devrede. Kendisi bize bu konuda destek oluyor. Birkaç alternatifimiz var’’ diye konuştu.

 

 

 

Bu haber 891 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...