“Battı çıktı’da araçlar yüzmeyecek”

9 Eylül 2014 15:22

Isparta Belediyesinin şehir merkezinde 5 yıldır sürdürdüğü kalıcı ve dayanıklı asfalt kaplama ve alt yapı sorunlarını çözme çalışmaları devam ediyor. 10 gün önce başlanan Mimar Sinan Caddesinde de çalışmalar olanca hızıyla devam ediyor. Daha önce  Mimar Sinan Caddesinin bir bölümünün altyapı ve kalıcı asfalt kaplaması tamamlanmıştı. Belediye bu günlerde de Özkanlar Kavşağından Belediye Kavşağına kadar olan bölümde çalışmalarını sürdürüyor. Belediye buradaki çalışmalarında daha hassas davranıyor. Bilindiği üzere her yağmur yağdığında alt yapı yetersizliği nedeni ile battı çıktı olarak tabir edilen alt geçit yağmur suyu ile doluyor ve araçlar sular altında kalıyordu. Belediye Başkanı Günaydın bu sorunun da kökten çözülmesi için tüm önlemlerin alınması için titizlikle çalışıldığını belirtti.

Günaydın dün Mimar Sinan caddesinde yapılan çalışmaları yakından takip ederek çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı. Özkanlar kavşağının önemine değinen Günaydın burada daha hassas çalışılması gerektiğini dile getirdi.

Günaydın Yaptığı açıklamada, “bilindiği üzere Özkanlar Kavşağında çok ciddi sorunlarımız vardı. En ufak bir yağmurda battı çıktımız sular altında kalıyor ve araçlarımız sular içerisinde yüzüyordu. Bilindiği üzere Işıkkent, Batıkent, ve Gülistan Mahallelerimizden hatta 113. Caddemizden geen yağmursuları burada birikiyor ve yolu kullanılmaz hale getiriyordu. Burada ilgili ve uzman arkadaşlarımızla bu sorunu kökten çözmek için çok hassas bir çalışma içerisideyiz. Özkanlar kavşağında yaptığımız incelemede bizden önce burada sadece alt yapı çalışması var densin diye bir çalışma yapılmış sadece. Ancak bu alt yapının yetersiz geldiği her yağmur suyunda gördük. Bu sorunu kökten çözmek için entegre bir çalışma yapma gerektiğini biliyorduk. İlgili ve uzman arkadaşlarımızla birlikte inceleyerek sorunu tamamen çözmenin heyecanı içerisindeyiz. İnşallah bu yaptığımız altyapı çalışmaları ile artık battı çıktımız gölet haline dönüşmeyecektir” dedi.

 

Bu haber 661 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...