SDÜ, Nijer’le Türkiye arasına köprü kurdu

9 Eylül 2014 15:30

SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu ile TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, dün düzenledikleri basın toplantısında Nijer’le Türkiye arasındaki bağların çok güçlendiğini duyurdu. Özellikle Sert, SDÜ vasıtasıyla Afrika ülkeleriyle ilişkilerinin daha da artacağına dikkat çekti.

SDÜ-TÜMSİAD işbirliğinde Nijer’in 4 önemli üniversitesinden 14 bilim adamı davet üzerine Isparta’ya geldi. Bilim insanları yaklaşık 1 aydır bulundukları Isparta’da SDÜ’nün altyapısını inceleme fırsatı buldu. SDÜ’nün bu sayede Türkiye ile Nijer arasında bir köprü kurduğunu ve ilişkilerinin samimi boyuta ulaştığını ifade eden SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, bu çalışma ile Türk-Nijer ilişkilerini yükseköğretim sahasına taşıyarak daha da geliştirmeyi, karşılıklı eğitim anlaşmaları ve stajlarla dostluk bağlarımızı bilimin ışığında güçlendirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

‘’DÜNYANIN HER YERİNDE TANINAN BİR SDÜ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ’’

Diğer ülkelerin üniversiteleriyle işbirliği hedefinden yola çıkarak, Süleyman Demirel Üniversitesi ile Nijer'deki üniversiteler arasında bir kültür, kardeşlik, dostluk ve bilim köprüsü kurmak için yukarıda belirtmiş olduğum çalışmaları başlattık. Bugün bu çalışmalarımızın meyvesini aldığımız için gururluyuz. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak da gördüğümüz bu çalışma ile Nijer'in bu önemli üniversitelerinden staj, proje geliştirme, eğitim anlaşmaları gibi yükseköğretim faaliyetleri kapsamında çalışmalar yürütmek üzere de YÖK ile gerekli bağlantıları kurduk. Bu projenin amacı; SDÜ'nün tanırlılığına katkı sağlamak ve SDÜ' nün kendi bünyesinde barındırdığı güçlü akademik altyapıyı Nijer'deki üniversite eğitimine destek amaçlı aktarmak olup; herhangi bir ticari menfaat gözetilmemektedir. SDÜ'nün Afrika'da tanınırlığını sağlayan bu projeye büyük bir önem vermekteyiz. SDÜ olarak bu tür projeleri diğer kıtaların üniversiteleriyle de arttırma çabası ve çalışması içerisindeyiz.’’

‘’BİZİ HER ZAMAN ARKALARINDA GÖRECEKLER’’

TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert de projeye 7 Ocak 2013 yılında başlandığını bildirdi. Daha önce Gabon, Senegal ve Nijer'e yaptıkları ziyarette buradaki insanlara nasıl yardımcı olabileceklerini ve fayda sağlayabileceklerini düşünerek onları Türkiye’ye davet ettiklerini belirten Sert, ‘’İlk etapta Nijer’den 14 öğretim üyesini davet ettik. Burada bir aylık bir eğitim aldılar. ve iki önemli fonksiyonu birlikte icra edecekler. Birincisi Türkiye'yle Nijer arasındaki dostluk köprülerini bir taraftan geliştirirken bir taraftan da Nijer'deki bilimsel çalışmalara destek verecek bir Türk üniversitesini yani Süleyman Demirel Üniversitesi'ni arkalarında hep görecekler. Bu projeyi önemsiyoruz. Bu proje başta Nijer olmak üzere bütün Afrika’da devam edecektir. Oradaki öğretim üyeleri kendilerine en yakın dost ülke olarak Türkiye’yi kabul edecek. Türk üniversitelerini Türk işadamlarını her zaman yanlarında görecekler. Türkiye'de ilan etmiş olduğumuz Afrika yılından sonra zaten biz gönlümüzü Afrika’ya açmıştık. Şimdi bunu gerçekleşebilir projelerle sonuna doğru gitmek için çabalıyoruz. Bundan sonraki projeleri çok daha üst seviyelerde yapacağımızı duyurmak istiyorum. Bu sadece 14 kişiyle sınırlı kalmayacak. Gelecek dönem yüzlerce Afrikalı öğretim üyesi arkadaşımızı burada ağırlayacağız. Emeği geçen herkese teşekkürler’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 797 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...