Okul zili onlar için çaldı

9 Eylül 2014 15:31

Okula Uyum Eğitimi kapsamında Pilot iller arasında yer alan Isparta’da 2 lisede 350 öğrenci ders başı yaptı. İl genelinde ise ilk ve ortaokulda toplam 5 bin 500 öğrenci okula uyum eğitiminden geçirilmek üzere sıralardaki yerlerini aldı.

Yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıflara kayıt olan öğrencilerin uyum eğitimi dün başladı. Isparta il genelinde ise ilk ve ortaokulda toplam 5 bin 500 öğrenci okula uyum eğitiminden geçirilmek üzere sıralardaki yerlerini aldı. Ancak bunun yanı sıra ilk kez liselerde de uyum eğitim verilecek. Pilot iller arasında yer alan Isparta’da 2 lisede 350 öğrenci ders başı yaptı.

Yeni eğitim öğretim yılından itibaren ilkokul 1. Sınıflarda olduğu gibi ortaokul 5’nci sınıflara devam edecek olan öğrencilere de okula uyum programı başlatıldı.

Dün başlayan uyum programı kapsamında farklı okullardan gelen öğrencilerin yeni gittikleri okullara daha çabuk uyum sağlamaları amacıyla okullarda ‘hoş geldin’ karşılamaları, okul tanıtım etkinlikleri, öğretmen tanışma etkinlikleri, arkadaş kaynaşma etkinlikleri, okulların tanıtımı gibi bir dizi etkinlik yapıldı.

2 LİSEDE “UYUM EĞİTİMİ”

Öte yandan bu yılda da bir ilk yaşandı. Liselerde de okula uyum eğitimleri veriliyor. Bu eğitimlerin verileceği 41 pilot il içerisinde Isparta’da bulunuyor. Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi ile Gül Şehri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 350 öğrenci okula başladı. Isparta il genelinde ise ilk ve ortaokulda toplam 5 bin 500 öğrenci okula uyum eğitiminden geçirilecek.

 

Bu haber 869 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...