“Açlık Dünya nüfusu için en büyük tehlike”

9 Eylül 2014 15:34

İşadamı Şevket Demirel tarafından her yıl geleneksel hale gelen getirilen Karpuz Festivali geçtiğimiz Pazar günü ORKAV tesislerinde gerçekleştirildi. Programda konuşan Demirel, “Festivali düzenlememizdeki amaç ürün satmak değil. Biz açlığa dikkat çekmek istiyoruz. Bugün Amerika başka ülkelerde ziraat alanları yaratarak oralara gidiyor” dedi.

İşadamı Şevket Demirel’in katkılarıyla tertip edilen Karpuz Festivalinin bu yıl 25’ncisi gerçekleştirildi. Pazar günü ORKAV tesislerinde düzenlenen programa; Vali Vahdettin Özkan,  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu,  MHP İl Başkanı İsa Yalçın, İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Budak, Isparta Ticaret Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Antalya eski Belediye Başkanlarından Prof. Dr. Mustafa Akaydın ile Hasan Subaşı, Afyon eski Belediye Başkanlarından Hancıoğlu, Isparta eski Milletvekillerinden Ertekin Durutürk, Mustafa Çobaner, Mustafa Raşit Cesur’un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

“MODERN TÜRKİYE ZİRAATA YÖNELMELİ”

Festival öncesi açış konuşması yapan Şevket Demirel, bu etkinliği geleneksel hale getirdiklerini belirtti. Amaçlarının reklam ya da kavun-karpuz satmak olmadığını, amaçlarının toprağın verdiği nimetleri göstererek dostlukları pekiştirmek olduğunu belirten Demirel, “Isparta tarım ve kültür merkezi haline geliyor. Modern Türkiye için ziraat de çok önem arzediyor. Özel sektör önümüzdeki yıllarda bu alanlara yatırım yapacak. Bu yüzden Isparta onlara bir laboratuar olacaktır. Bugün köylerde yaşayanlarımız toprağa küsmüş, şehirlere akın etmişlerdir. Toprağın verimli olması için muayyen büyüklükler baz alınıyor. Mühim olan insanımıza toprağı sevdirmek. Açlık, Dünya nüfusu için en büyük tehlike. Amerika bugün başka ülkelerde ziraat alanları yaratarak oralara gidiyor” dedi.

MENÜ OLDUKÇA ZENGİNDİ

Öte yandan festival kapsamında davetlilere ikram edilecek yemekler hakkında da kısa bir bilgilendirmede bulunan Demirel, “İkram edeceğimiz yemekler arasında başka bir yerde bulamayacağınız bir yemeğimiz var; Büyük kazanlarda odun ateşinde koyun eti ile pişirilmiş patlıcan musakka. Onu yerken diğer yemeklerimize de yer ayırmayı unutmayın. Bugün iyi bir hava altında Festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Şükürler olsun” diye konuştu. Daha sonra misafirlere, koyun etli patlıcan musakka, kavurma et, bulgur pilavı, irmik helvası, kavun karpuz ve mısır ikramı yapıldı ve kapanış duası ile festival son buldu.

 

Bu haber 754 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...