6 inşaat işçisi yaşamını yitirdi

10 Eylül 2014 18:31

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin raporuna göre, 7 Eylül itibariyle 2014 yılında en az 272 inşaat işçisi yaşamını yitirdi. Isparta'da meydana gelen çeşitli iş kazalarında ise 6 inşaat işçisi yaşamını yitirdi.

İstanbul’daki bir inşaatta meydana gelen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi çarpıcı bir rapor hazırladı. Rapora göre Türkiye genelinde 7 Eylül itibariyle 2014 yılında en az 272 inşaat işçisi yaşamını yitirirken, Isparta’da ise 6 işçi hayatını kaybetti.

İşçi ölümlerinin en çok İstanbul, Ankara, Adana, Bursa, Kocaeli, İzmir, Kayseri ve Ordu'da yaşandığına dikkat çekilen raporda, "54 ölüm İstanbul'da; 11 ölüm Ankara'da; 9'ar ölüm Adana, Bursa ve Kocaeli'nde; 8'er ölüm İzmir ve Kayseri'de; 7 ölüm Ordu'da; 6'şar ölüm Antalya, Isparta, Konya ve Manisa'da; 5'er ölüm Aydın, Edirne, Hatay, Tekirdağ ve Trabzon'da; 4'er ölüm Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Karaman, Kastamonu ve Mersin'de; 3'er ölüm Adıyaman, Batman, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Malatya, Mardin, Sakarya, Samsun, Tokat ve Afganistan'da; 2'şer ölüm Bingöl, Düzce, Erzurum, Kahramanmaraş, Karabük, Kırıkkale, Muğla, Osmaniye, Rize, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Irak ve Özbekistan'da; 1'er ölüm ise Aksaray, Artvin, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bolu, Giresun, Iğdır, Kars, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Muş, Yozgat ve Zonguldak'ta yaşandı" denildi.

 

 

Bu haber 725 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...