ISBİAD ile SDÜ YBEM İşbirliği

10 Eylül 2014 18:35

2013 yılının Temmuz ayında kurulan Isparta Birleşik İşadamları Derneği (ISBİAD) Başkanı Ünal Sofulu, Başkan Yardımcısı Osman Gülay ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet UYGUN, Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü M.Fatih Cebeci’yi ziyaret etti.

Çeşitli projelerin ve işbirliğinin görüşüldüğü görüşmede, YBEM Müdür Yardımcısı Ögr.Gör. Yekta Halıcı, Dil Koordinatörü Arş. Gör. İlker Özçelik ve Teknoloji Fakültesi Öğretim üyesi Doç Dr. Murat Öztürk de hazır bulundu.

Görüşmede işadamlarının ticari faaliyetlerinde, kişisel gelişim ve kriz yönetimi gibi alanlarda eğitime ihtiyaç duyduklarına değinen Sofulu “Isparta Birleşik İşadamları Derneği (ISBİAD) olarak üye işadamlarımızın özellikle yurt dışı yatırım ve ortaklıklarında İngilizce bilgilerinin eksik olduğunu gördük. Bu da bizim önümüzde büyük bir engel teşkil etmektedir. Üniversitemizin en güzide merkezlerinden biri olan YBEM’e yaptığımız bu ziyarette Sayın M. Fatih Cebeci bize eğitim alanında bütün kapıları açmıştır. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Hedefimiz, üniversitemiz ile bağlantılarımızı daha da güçlendirmek ve daha büyük projeler gerçekleştirmektir.” dedi. Ayrıca Sofulu, sektörde çalışacak çok sayıda ara eleman açığının olduğunu dile getirdi.

YBEM Müdürü Cebeci ise, “ISBİAD ile işbirliği içerisinde işadamlarımız için İngilizce, kişisel gelişim, kriz yönetimi ve iletişim dersleri vererek onların uluslararası yatırımlar ve ortaklıklar yapmasının önünü açacak, şehir ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacak çalışmalar yapacağız “dedi ve bundan sonraki süreçte de her türlü desteğe hazır olduklarını dile getirdi. Her geçen gün Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmalarını artırdıklarını dile getiren Cebeci kısa sürede üniversite-sanayi işbirliğinde örnek üniversite olacaklarını belirtti. Ayrıca Cebeci, çok kısa süre içerisinde Isparta Birleşik İşadamları Derneği ile işbirliği içerisinde sektörün ihtiyaç duyduğu ara eleman eksikliğini gidermek için “İstihdam Garantili” kurslar başlatacaklarının müjdesini verdi.

 

 

 

 

Bu haber 832 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...