‘’Cumhuriyetin teminatı CHP´dir’’

10 Eylül 2014 18:43

CHP'nin kuruluşunun 91. yıldönümü dolayısıyla il örgütü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. İl Başkanı Vedat Şenol, ‘'Cumhuriyetin teminatı CHP'dir. Bu teminat sonsuza kadar sürecektir’’ dedi.

CHP'nin kuruluşunun 91. yıldönümü nedeniyle CHP İl Örgütü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra söz alan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Kurtuluş Savaşı'nın en önemli safhalarında görev alan kesimlerce CHP'nin 9 Eylül 1923 tarihinde kurulduğunu söyledi. Emperyalizme karşı bağımsızlık savaşında mücadele veren o eşsiz kahramanların cumhuriyetin teminatı olduklarını belirten Şenol, açıklamasında şunlara yer verdi:

‘’CUMHURİYETİN KURULUŞUNDAN BU YANA

AYAKTA KALAN TEK PARTİ CHP’’

Bizler onların torunları olarak, Atamıza ve silah arkadaşlarına yakışanı yapmak zorundayız. Mustafa Kemal 'Benim iki büyük eserim biri Cumhuriyet diğer Cumhuriyet Halk Partisidir' demiştir. CHP, Cumhuriyetin teminatıdır. Belki uzun yıllar halkımız bunu uzun yıllar kavrayamadı. Ama ne zaman rejimi değiştirmek isteyen bir iktidar geldi o zaman cumhuriyetin CHP'nin önemi ortaya çıktı. Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana ayakta kalan tek parti CHP. Onun içinden çıkan tüm partiler dönemsel olarak güçlü oldular. Ama cumhuriyetin kurucusu olan CHP, çeşitli darbeleri de yaşasa ayakta kalan, cumhuriyetin harcını atan partidir. CHP çok partili sisteme geçişi sağlayan partidir. Devrimle iktidara gelen tek partili rejimler hiçbir zaman demokrasiye geçiş sağlamamıştır.  Bu sadece Türkiye'de CHP ile olmuştur. Diğer partilerin çıkışını CHP kadroları desteklemiştir. Ama muhalefetin görüşlerine saygı göstermeyen iktidarlar sürekli ülkemizi kaosa sürüklemiştir. 12 Mart'a tavır koyan Bülent Ecevit'tir 12 Eylüle, 28 Şubata AKP'nin diktatörlüğüne de tavır koyan CHP'dir.

‘’KÖTÜ GİDİŞATA DUR DEMEK İÇİN HERKESİ CHP'DE

SİYASET YAPMAYA ÇAĞIRIYORUM’’

Türkiye'de insanların demokrasiye kavuşmasını iktidarlarını sağlaması gerekiyor. Ama iktidar faşist diktatörlüğe dönüşmüş durumda. Kaos ortamında ülkenin eğitim sistemini, Atatürk'ün devrimlerini yok etmeye gitme noktasındadır. Okullar açılacak çocukların nereye gideceği belli değil. Türkiye etrafında bir kaos ortamı yaşanıyor. Özellikle AKP iktidarının beslediği Ortadoğu'daki silahlı terör örgütleri boy boy kendini gösteriyor. PKK terör örgütünün de hükümetle olan diyalogları devam etmekte. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde bu pazarlıkların hepsi yaşandı. CHP bu pazarlıkların içinde yer almadı. CHP, Türkiye'nin gücüne güç katmak durumundadır. Bu kadrolar ayakta kalmadığı zaman ülkenin rejiminin nereye gideceğini kimse bilmemektedir. Karanlık bir ortama gidiliyor. Buna dur demek için herkesi CHP'de siyaset yapmaya çağırıyorum. Aramızdaki sorunları büyütmememiz gerekir. Cumhuriyetin teminatı CHP'dir. Bu teminat sonsuza kadar sürecektir." 

Bu haber 791 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...