SDÜ’de “5. Uluslararası Hücre Zarları ve Oksidatif Stres Kongresi”

11 Eylül 2014 19:13

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “5. Uluslararası Hücre Zarları ve Oksidatif Stres Kongresi: Kalsiyum Sinyali ve TRP Kanalları Kongresi” başladı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan kongrede ilk olarak katılımcılara, halk oyunları gösterisi sunuldu ve Üniversitemizi sosyal, kültürel ve bilimsel yönleriyle tanıtmak amacıyla hazırlanan tanıtım filmi izletildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve SDÜ Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu, genç bilim insanlarını teşvik etmek ve yabancı bilim insanları ile bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen kongrede, kendi dalında uzmanlaşmış yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim insanının davet edildiğini ve bilimsel çeşitliliğin artırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. James W. Putney de kongre hakkında bilgi vererek etkinliğin verimli geçmesini diledi.

Yurt içi ve yurt dışından katılım gösteren çok sayıda konuğu Isparta’da ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getiren SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da kongrenin, stres probleminin gündeme taşıması açısından önemli olduğunu belirterek yurt dışı ve içinden birçok bilim adamının katılımıyla gerçekleştirilecek kongrenin, sağlığa büyük katkı sunacağını vurguladı. Üniversite hakkında bilgi veren İbicioğlu, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış töreninin ardından kongreye katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara hediyeleri takdim edildi ve kongre oturumlarına geçildi.

Bu haber 713 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...