“Ülkemizde madenler ve inşaatlar adeta ölüm tuzakları halinde çalıştırılmaktadır”

11 Eylül 2014 19:14

İstanbul Mecidiyeköy'de 36 katlı rezidans inşaatının 32. katından yere çakılan asansörde 10 işçinin daha hayatını kaybetmesinden dolayı bir basın açıklaması yapan Türk-iş İl Temsilcisi Sadık Kaya “Ülkemizde madenler ve inşaatlar adeta ölüm tuzakları halinde çalıştırılmaktadır” dedi

Uluslararası Çalışma örgütü ILO’nun inşaat işkolunda işçi sağlığı ve güvenliği için alınması gereken tedbirleri içeren 167 Sayılı sözleşmesini Türkiye bugüne kadar imzalanmadığına dikkat çeken Kaya “24 saat çalışma izni verilen, 21 taşeron firmaya bağlı yüzlerce işçinin uluslararası iş güvenliği normları dikkate alınmadan adeta köle gibi çalıştırıldıkları bu olay sonrası bir kez daha belli olmuştur” diye konuştu.

Konuşmasına şu şekilde devam eden Kaya “Türkiye iş kazaları, daha doğrusu cinayetlerinde Avrupa ülkeleri arasında birinci, dünyada ise El Salvador ve Cezayir'den sonra 3. sıradadır. Bu acı ve ibretlik bir tablodur.Hiç kimse kalkıp da ‘“Bu ölümler bu işlerin fıtratında var” dememelidir” dedi.

2014 yılının ilk 8 ayında 1280 emekçinin iş kazasında hayatını kaybettiğine değinen Kaya. “Bu 8 aydaki can kayıpları şöyledir: Ocak 97, Şubat 82, Mart 122, Nisan 121, Mayıs 417, Haziran 46, Temmuz 127 ve Ağustos 158'dir.

Ülkemizde kitlesel cinayet halini alan iş kazalarının bir an önce önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması, denetimlerin sıklaştırılması artık kaçınılmaz olmuştur. Bizler burada yaşamını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailelerinin acılarını yürekten paylaşıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

 

Bu haber 644 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...