Eğirdir Belediyesi yabancı öğrencileri konuk etti

11 Eylül 2014 19:15

Eğirdir Belediyesi sıralı etkinliklerini sürdürüyor. Nitelik anlamda sosyal ve kültürel boyutta düşünülen bu etkinliklerden biri de yabancı öğrencilerin Eğirdir ilçemizde ağırlanmasıdır.

Dünya ülkelerini barındıran Gençlik Servisleri Merkezi’nin Antalya Şubesi ile gerçekleştirilen işbirliği ile yirmi yabancı ve Eğirdir ile Isparta’dan oluşan on öğrenciyi belediyesi on beş gün boyunca konuk etti.

15-31 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlik iki amaç üzerinde toplandı:

1- Çevre temizliğine ve düzenine yardımcı olmak,

2- Gençlerin kaynaşmasını sağlamanın yanı sıra yabancı dillerinin gelişmesine katkıda bulunmak.

Belediyemiz bu kapsam kavramında Kamp Organizatörü, Kamp Lideri Veli Ercan Çetintürk ile bir program çerçevesi içinde hareket etmiş ve öğrencilerin kamp boyunca barınma, yemek ve sosyal hizmetlerini karşılamıştır. On beş günlük çalışma sonunda öğrenciler arasında kapanmayacak derecede iyi ilişkiler ve unutulmayacak dostluklar kurulmuştur.

Yapılan etkinliğin en önemli ayağı kuşkusuz Eğirdir’in dış dünyaya açılması ve gelen yabancı öğrenciler tarafından iyi izlenimlerin yurt dışına taşınmasıdır. Veda gününde öğrencilerin birbirine sevgi ile sarılıp ağlayarak Eğirdir’den ayrılması amaca ulaşıldığının en büyük kanıtı olarak etkinlik sayfasında yer alacağı kesindir.

Bu konuda ilçemize gelen Yurt içi ve Yurt Dışı Çalışma Kampı Gönüllerini Denetleme ve Yerleştirme Memuru Sera Ceren Adıgüzel ile Kamp Organizatörü Grup Lideri Veli Ercan Çetintürk’ün bu konudaki raporlarını aynen yayımlıyoruz.

BİLGİLENDİRME VE TEŞEKKÜR

15-31 Ağustos tarihleri arasında Eğirdir Belediyesi Gençlik Servisler Merkezi(GSM) ortaklığında gerçekleştirilen uluslararası gençlik kampı 31 Ağustos’ta son katılımcılarımızın gözyaşları içerisinde ayrılması ile sona ermiştir.

Kampın organizatörü olarak, kamp süresince yapmış olduğumuz çalışmalar ile yerel basının ve vatandaşlarımızın ilgisini çekmekten oldukça memnun olduğumuzu belirtmekten onur duyarım. Güzel Eğirdir’imizi uluslararası camiada bir turizm merkezi haline getirmek amacıyla girişmiş olduğum bu kampın temasını belediye yönetimi ile birlikte çevre kirliliği olarak belirledik.

“Sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamak herkesin en doğal hakkıdır” sloganından yola çıkarak belirlediğimiz faaliyetlerimiz sırasında ilçemizin çeşitli mesirelik alanlarında çöp toplama işlemleri gerçekleştirdik. Bu çalışma ile amacımız sadece bölgede temizlik yapmak değil aynı zamanda da hemşerilerimizin çevre kirliliği konusunda duyarlılıklarının arttırılmasını sağlamaktı. Çalışmalarımız sırasında hemşerilerimizin gelip çalışmamız hakkında bilgi almaları ve çalışmamızı takdir etmeleri amacımıza bir nebze de olsa ulaşmış olmamızın göstergesi olarak kabul edilebilir.

Kampın bir diğer amacı da gençlerimizin İngilizce eksikliklerinin farkına varmaları ve bu yönde kendilerini geliştirmelerini sağlamaktı. Bu amaçla uluslararası 20 kişiden oluşan kampımıza Eğirdir ve Isparta’da ikamet eden 10 gencimizi de dahil ettik. 15 günlük kamp süresince İngilizcelerini geliştirme fırsatı da yakalayan gençlerimiz çevre konularında da duyarlılıklarını arttırma fırsatı yakaladılar.  Aynı zamanda doğu ve batı ülkelerinden dostlular kurmak suretiyle dünya vatandaşı haline geldiler denilebilir.

Kampın organizatörü ve grup lideri olarak bu yazıyı kaleme almamın aslında iki nedeni bulunuyor. Yukarıda bahsettiğim üzere kamp süresince yapmış olduğumuz çalışmalar yerel basında oldukça yankı uyandırdı. Yazılı basında kamp çalışmalarımız oldukça takdir görmüş olması elbette beni gururlandırdı. Ancak sevindiren haberlerin yanında çalışmamızı olumsuz olarak eleştiren haberler ortaya çıktı. Bu amaçla bir açıklama yapmak şart oldu.

Kampımız tamamen Eğirdir Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleşmiş bir çalışma ve eğitim kampıdır. Bu amaçla Eğirdir Belediyesi yönetimi hedef alınarak yazılan haberlerin kampın gerçekliğini yansıtmaktan çok uzakta sadece politik haberler olduğunu belirtmekte yarar var. Sn. Belediye Başkanımız Ömer ŞENGÖL’ün gerek belediye kaynakları ile gerekse kişisel olarak kampımızı desteklemesinden dolayı kendilerine kampçılarımız ve kendim adına sonsuz teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim. Ayrıca kamp süresince desteklerini esirgemeyen belediye personellerinden Eşref ÇATAL’a da ayrıca teşekkür etmek isterim. Ayrıca konaklama hususunda bizlere kapılarını açan özel olarak ilgilerini esirgemeyen Eğirdir KYK Yurt-Kur Müdürü Sn. Hasan BİNGÖL ve ekibine, bunun yanında belediye basın bürosu çalışanları İlhan ŞİMŞEK, Süleyman ATEŞ ve Emrah ÇELİK’e ve Eğirdir Gençlik Merkezi çalışanı Yahya TOKGÖZ’e hem işlerimizi kolaylaştırdıklarından hem de kamp faaliyetlerimizin yaygınlaştırılmasına katkı verdiklerinden dolayı, kamp süresince ulaşımda nazımızı çeken Burhan BAŞKAN’a ve kamp süresince lezzetli yemekleri ile bizi aç bırakmayan aşçımız Hasan Bey ve ekibine sonsuz teşekkürlerimizi sunarım.

Veli Ercan ÇETİNTÜRK

Kamp Organizatörü, Grup Lideri

GSM 19 EĞİRDİR KAMP DEĞERLENDİRME RAPORU

15.08.2014- 31.08.2014

15-31 Ağustos 2014 tarihleri arasında Eğirdir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen GSM 19 Kodlu Uluslararası Gönüllü gençlik kampı değerlendirmelerini içeren anketler ve kampçılarla yapılan bire bir görüşmeler sonucunda kampın etkili ve hedeflerini gerçekleştiren bir deneyim sağladığı görülmüştür. Eğirdir Belediyesi’ne ve GSM Gençlik Servisleri Merkezlerinin ortaklığındaki kamp süresince temin edilen; konaklama, yeme-içme ve kültürel etkinliklerin katılımcılar tarafından beğenildiği, şahsım tarafından tespit edilmiştir.

Kampın gerçekleştirilmesinde öncelikle kamp ortağı Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e sonsuz teşekkürlerimizi sunar ve yardımlarının ileriki yıllarda da devam etmesini temenni ederiz. Kapımızla ilgili taleplerimizi ve ihtiyaçlarımızı yerine getiren Eğirdir Belediyesi Hal Müdürü Eşref ÇATAL’a desteklerinden ötürü teşekkürlerimizi sunarız. Ayrıca kamp öncesi ve kamp esnasında yardımları ile her an hazır bulunan ve basında yer almamızı sağlayan belediyenin basın personellerinden Emrah ÇELİK ve Süleyman ATEŞ’e teşekkürlerimizi sunmayı bir borç biliriz.

Kampın dinamizmini ayakta tutan ve birebir arkadaşlık kurarark kampı daha eğlenceli ve verimli hale getiren Halk Oyunları ve Kano Gezisi etkinliklerinde aktif rol alan Yahya TOKGÖZ’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Yapılan genel değerlendirme sonucunda GSM19 Eğirdir kampı gerek kamp atmosferi gerekse katılımcıların kamp süresince edindiği tecrübeler ve geri bildirimler çerçevesinde en etkin ve memnuniyetin en yüksek olduğu kamplardan birisi olmuştur. Kampın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eder, işbirliğimizin devam etmesini dileriz.

Incoming & Outgoing Placement Officer

Yurtiçi Ve Yurtdışı Çalışma Kampı Gönüllülerini

Demetleme Ve Yerleştirme Memuru

Sera Ceren ADIGÜZEL

 

 

Bu haber 756 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...