Başkan Şengöl Profesörleri ağırladı

11 Eylül 2014 19:15

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “5. Uluslararası Hücre Zarları ve Oksidatif Stres Kongresi: Kalsiyum Sinyali ve TRP Kanalları Kongresi” için Isparta’ya gelen 300’e yakın profesörü Eğirdir’de ağırladı.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı olarak 9-12 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen ‘5.Uluslararası Hücre Zarları ve Oksidatif Stres Kongresi’ isimli TIP kongresi kapsamında ilçemize yurt dışından ve ülkemizden 300 civarında bilim insanına tanıtıldı. Eğirdir Belediyesi kongrenin yapıldığı Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde stand açarak Eğirdir’in tanıtımını yaptı.

Kongreye  Yurt dışından 70 profesör katılırken,  Bu katılımcıların çoğunluğu nöroloji, kanser ve kalp hastalıkları gibi konularda dünyada sayılı bilim insanlarından oluşuyor.  Ayrıca, gelecek yabancı bilim insanları arasında Amerika Ulusal Çevre ve Sağlık Enstitüsü Kalsiyum Sinyali Çalışma Grubu başkanlığını yürütmekte olan ve birçoğu saygın bilimsel dergilerde basılmış 300 e yakın bilimsel yayını bulunan Prof. Dr. James Putney ve Prof. Dr. Indu Ambudkar, Bunun yanı sıra İran Bilim Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Saeed Semnannian ve 600 den fazla bilimsel eseri olan Prof. Dr. Valerian Kagan da hem kongreye katılarak hemde ilçemizi gezme fırsatını buldular.

İlçemize gelen profesörlere Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir Meslek Yüksek Okulun Okutmanlarından Çetin Meydan rehberlik yaparak, ilçemizi gezdirdikten sonra Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl tarafından 300 profesöre önce Eğirdir Belediyesi rekreasyon alanında meyve ikramı yapıldı, ardından Nafiz Yürekli Anadolu otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde yemek verildi.

Yemekte konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl “SDÜ Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Başkanı Hemşerimiz Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu aracılığı ile sizlere şehrimizi tanıtma ve tanışma fırsatımız oldu.  Gündüz başlayan sempozyumun yorgunluğunu burada atmanızı istedik. Sempozyumun hayırlı olmasını temenni eder, hepinizi yeniden Eğirdir’e beklerim.” Dedi.

 

 

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...