‘’Kadınlar siyasette daha aktif görev almalı”

11 Eylül 2014 19:22

CHP Eğirdir İlçe Yönetimi Üyesi Avukat Füsun Küllü, kadının siyasetteki yeri konusunda önemli bir açıklamada bulundu. Türkiye’nin gelişmesi, çağdaş düzeye gelmesi kadınların önce siyasette belli bir mevkie gelmesi gerektiğini savunan Küllü, ‘’Hangi parti olursa olsun kadınlar pençeleriyle yükselmeli’’ dedi.

Günümüz siyasetinde kadınlar artık siyasi partilerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Erkek egemen yönetimler yerini kadınların da içinde olduğu yeni düzene bıraktı. Uzun yıllar CHP saflarında görev yapan Avukat Füsun Küllü de, kadınların siyasette daha aktif görev alması gerektiğini savundu. Türkiye’nin gelişmesi, çağdaş düzeye gelmesi için önce kadınların siyasette belirli mevkilere gelmesi ve söz sahibi olması gerektiğini bildiren Küllü, ‘’Kadınlarımız bunu hak ediyorlar. Seçim dönemlerinde kadınlarımız arı gibi çalışıyorlar. Fakat çoğu partide olduğu gibi CHP’de de kadınlar için kota vs deniyor ama seçilebilir yerde olmaları gerekir.

‘’BASKICI İKTİDAR NEDENİYLE HERKES KENDİNİ GİZLİYOR’’

CHP’li kadınlar korkak ve çekingen değil. Toplumumuzun tüm kesimlerinde bu korkaklık var. Gidin esnafa, memura bakın. Hepsi siyasi görüşlerini açıklamaktan çekiniyorlar. Ortamlarda bulunmaktan korkuyorlar. Birçok kişi gönlümüz sizin ama ortalıkta görünmeyeceğiz diyor. Bunun sebebi de baskıcı bir iktidarın olması ve demokrasiden uzaklaşılması. Biz 12 Eylül dönemini yaşadık, bu kadar baskı görmedik diyorlar. Ekonomik yönden, menfaatler, bir yere gelemeyecekleri, baskı altında kalacakları düşüncesiyle baskı altındalar. Ama bu sadece kadınlar için geçerli değil. Kadınlarımız yürekli olsunlar, haklarına sahip çıksınlar. Bu baskı dönemi ne kadar devam edebilir? Dibe vurmuş vaziyetteler. Bir şekilde her karanlığın bir sabahı var’’ dedi.

‘’VİTRİN SÜSÜ OLMAYIN!’’

Öte yandan kadınların günümüzde siyasette yer aldığını ancak vitrin süsü gibi göründüklerini de ileri süren Küllü, ‘’Yalnız Isparta’da değil her yerde vitrin süsü olarak değil gerçekten bir yerlerde olması lazım. Bu belediye başkanı, milletvekili, yönetimlerde, il başkanı vs olabilir. Vitrinde süs olmayacak. Pençelerini saplayacaklar. Hangi parti olursa olsun. Kadınlar siyasette pençeleriyle çıkacaklar’’ şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 796 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...